Braç de gitano de puré de patates, tonyina i maionesa

Un plat fred,  potser més ideal de cara a l´estiu però que també es pot menjar en aquesta època sense problemes.

Ingredients per a unes sis persones:

1 kilo i 1/4 de patates

2 llaunes de tonyina

3 tomàquets “carnosos”

50 gr. de mantega

1 vas de llet calenta

olives verdes sense pinyol (uns 50 grams, però si en voleu més…)

enciam

maionesa (2 ous, un vas d´oli, suc de llimona i sal)

 

Poseu les patates a bullir, amb pell, aigua freda i sal. Sempre us quedaran més bones si les feu amb pell, tot i que és obvi que anireu més ràpid si les talleu i peleu. A partir de que comencen a bullir calculeu uns 30 minuts. Tipus de patata? Doncs la millor per a fer purés, i amb això hi ha opinions per a tots els gustos. Jo, normalment, utilitzo la vermella, la “red pontiac”, però la “canabé” o també la del “buffet” us poden servir.

Quan estiguincuites  les peleu i xafeu amb la forquilla. Si teniu passapurés feu-ho amb això. Hi afegiu la mantega i la llet i quan ho tingueu ben barrejat ho estireu a sobre d´un drap moll (i escorregut, però). Amb un ganivet ho fareu força bé. Paral.lelament barregeu part de la maionesa amb la tonyina, el tomàquet tallat ben petit i l´enciam, guardant-ne una mica per a la guarnició.

El moment de fer el “braç” es potser el més complicat…doblegeu les dues parts del puré i amb l´ajuda del drap les ajunteu formant un rotllo gran, com un braç de gitano de pastisseria.

Ho cobriu amb la resta de la maionesa i el que us hagi sobrat de l´enciam, tomàquet o olives, el que vulgueu.

Més que recomanable fer-ho a primera hora del matí i ficar-ho a la nevera per a que estigui ben fred.

1 thought on “Braç de gitano de puré de patates, tonyina i maionesa”

Deixa un comentari