El tronc de patata farcit és una preparació molt senzilla que resulta ideal per a l´estiu….i per a quan a vosaltres us vingui de gust, però és un plat fred. Molt econòmica també. L´únic potser seria que ho heu de fer amb temps, ha d´estar-se una bona estona a la nevera abans de servir-ho.
Ingredients per 6 persones
- 1 kilo i 1/4 de patates
- 3 llaunes de tonyina
- 2/3 tomàquets de pera madurs
- 50 gr. de mantega
- llet
- olives verdes sense pinyol (uns 50 grams, però si en voleu més…)
- enciam
- maionesa
Com fer la recepta del tronc de patata farcit
- Poseu les patates a bullir, amb pell, aigua freda i sal. Sempre us quedaran més bones si les feu amb pell, tot i que és obvi que anireu més ràpid si les talleu i peleu.
- A partir de que comencen a bullir calculeu uns 30 minuts.
- Quan estiguin cuites les peleu i xafeu amb la forquilla. Si teniu passapurés feu-ho amb això. I tot seguit hi afegiu la mantega i la llet.
- Quan ho tingueu ben barrejat ho estireu a sobre d´una safata o millor ja a sobre d´un drap estirat humitejat.
- Paral·lelament barregeu part de la maionesa amb la tonyina, el tomàquet tallat ben petit, les olives picades i l´enciam, guardant-ne una mica per a la guarnició. I quan el puré ja sigui fred o atemperat hi poseu el farcit al mig.
- El moment de fer el tronc es potser el més complicat…doblegeu les dues parts del puré i amb l´ajuda del drap les ajunteu formant un rotllo gran, com un braç de gitano de pastisseria.
- Ho cobriu amb la resta de la maionesa i el que us hagi sobrat de l´enciam, tomàquet o olives, el que vulgueu.
- Més que recomanable fer-ho a primera hora del matí i ficar-ho a la nevera per a que estigui ben fred. I ja ho teniu…
- Amb aquest plat jo apostaria per un vi blanc jove i ben fresc, un chardonnay de Nova Zelanda llest per beure.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el video de la recepta…on per cert em vaig oblidar de les olives, i són molt importants!
Reblogged this on Celler-Adocse.