Caponata

Espectacular amanida freda o “del temps”  d´albergínies típicament siciliana, o estofat fred de fet…en fi, que no es menja calent i que pot ser perfectament un excel.lent primer plar o un plat “únic” vegetarià boníssim!

Ingredients (4 px):

1 kilo d´albergínies

100 gr d´olives verdes

2 cullerades de pinyons

1 cullerada de panses

1 cullerada de tàperes

2 branques d´api (amb les fulles)

mig kilo de tomàquets madurs

1/2 ceba

1 branca d´alfàbrega

100 ml de vinagre blanc (no de marca blanca…)

1 cullerada de sucre

Rentem i tallem les albergínies en trossos mitjans-grans i les posem en una escorredera amb sal durant una hora. Mentrestant podem començar a preparar el sofregit amb tots els altres ingredients, començant per sofregir la ceba i l´api. Quan estigui rossa la ceba hi afegim els pinyons, les panses, les tàperes i les olives. A continuació el tomàquet (sense pell ni llavors) i les fulles d´alfàbrega i deixem coure uns deu minuts. Temps per tirar-hi el vinagre amb el sucre dissolt a dins, deixem reduir uns minuts. Reservem fins que agafi temperatura ambient.

Fregim les albergínies fins que estiguin ben tovetes, les reservem fins que es refredin.

Barregem les albergínies amb el sofregit i ens ho mengem al següent àpat, segur que està més saborós que recén fet!

Un consell: vigileu amb el viangre, a la recepta crec que en posen massa, de fet a mí em va passar i tenia un excessiu i fins i tot molest gust de vinagre. D´altra banda, en la seva proporció justa, està boníssim i el plat val super la pena!

0 thoughts on “Caponata”

Deixa un comentari