Aquestes espectaculars alberginies amanides no són altra cosa que la famosa caponata siciliana, un dels entrants freds (o del temps) més espectaculars del receptari italià. Una veritable delicia senzilla de fer que requereix d´una mica de paciència. I diuen que encara està més bona d´un dia per l´altre!
Ingredients :
- 1 kilo d´albergínies
- 100 gr d´olives verdes
- 2 cullerades de pinyons
- 1 cullerada de panses
- 1 cullerada de tàperes
- 2 branques d´api (amb les fulles)
- mig kilo de tomàquets madurs
- 1/2 ceba
- 1 branca d´alfàbrega
- 100 ml de vinagre blanc
- 1 cullerada de sucre
Com fer la recepta de les alberginies amanides:
- Rentem i tallem les albergínies en trossos mitjans-grans i les posem en una escorredera amb sal durant una hora.
- Mentrestant podem començar a preparar el sofregit amb tots els altres ingredients, començant per sofregir la ceba i l´api.
- Quan estigui rossa la ceba hi afegim els pinyons, les panses, les tàperes i les olives. A continuació el tomàquet (sense pell ni llavors) i les fulles d´alfàbrega i deixem coure uns deu minuts. Temps per tirar-hi el vinagre amb el sucre dissolt a dins, deixem reduir uns minuts. Reservem fins que agafi temperatura ambient.
- Fregim les albergínies, les reservem en un plat amb paper de cuina i quan s´hagin atemperat les barregem amb tot el sofregit. Ho deixem reposar junt, idealment, entre mitja i una hora. Si sou super previsors ho podeu fer d´un dia per l´altre.
- Emplatem i servim.
Us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Reblogged this on Celler-Adocse.