Carn adobada i guisada

Recepta curradeta, d´aquelles que comences a fer-la el dia abans i continues durant unes quantes horetes l´endemà. I que si no passa res extrany menges de meravella, un guisadet d´aquells amb vi que va fent xup-xup durant hores i que al final queda una carn melosa, amb un regust a vi deliciós i unes ganes de tornar-ho a fer brutals.

Ingredients (4/6 px):

1 kilo i mig de carn per estofar (en aquest cas, jarret, o conill de vedella)

1 ceba gran

1 pastanaga gran

1/2 litre de vi negre

2 fulles de llorer, farigola, julivert

1/3 de vas de vinagre

2 grans d´all

150 gr. de cansalada virada fresca

1/2 litre d´aigua

sal, pebre, oli d´oliva

Teniu la carn tallada a daus. La poseu en una cassola gran (que es pugui tapar) i a dins hi tireu la ceba i la pastanaga tallades, les herbes (llorer, farigola, julivert), els grans d´all, el vinagre i el vi. Salpebreu-ho i deixeu-ho marinar durnat deu hores, en un lloc fresc, fora de la nevera.

Unes 3 hores abans de dinar enretireu els trossos de carn i reserveu apart tota la marinada. A la cassola d´haver-ho marinat (en el meu cas a la cocotte) poseu oli per fregir la cansalada,  tot seguit una ceba tallada petita i quan estigui tot ben dauradet els trossos de carn. 10 minuts més tard tireu-hi tot l´adob i deixeu reduïr el líquid a la meitat (aprox, a ull…). Afegir el mig litre d´aigua, tapar i deixar coure a foc lent durant dues hores, fins i tot tres depenent de com estigui la carn. En el meu cas crec que van ser dues hores i mitja.

La recepta acaba aquí, però jo vaig decidir que volia una salsa ben bona, així que vaig triturar-ho tot i ho vaig passar pel col.lador xinès. Resultat: una salsa boníssima!

Per acompanyar resulta ideal un puré de patates fet a casa, a la forquilla (o amb el minipimer si voleu que us quedi ben fi) amb llet calenta i mantega.

 

1 thought on “Carn adobada i guisada”

Deixa un comentari