IMG_1504

Estofat de bledes i cigrons amb “tamarindo”

Aquesta recepta la podeu fer sense el “tamarindo”, si es que no en trobeu, tot i que actualment n´hi ha a tots els establiments de menjar oriental. Té un gustet entre amarg i àcid que li dona un toc força característic al plat, però bé, en podeu prescindir, tot i que llavors ja no seria exactament aquesta recepta que us proposo, molt bona per cert!

Ingredients:

4 cullerades de polpa de “tamarindo” sense llavors

400 gr de bledes

2 cullerades de llavors de cilantre

1 ceba, 400 gr de tomàquets de pera

2 cullerades de llavors d´”alcaravea”

1 cullerada de concentrat de tomàquet, 1 de sucre glass

350 ml d´aigua

400 gr de cigrons cuits

el suc d´una llimona

200 gr de iogur grec (opcional)

fulles de cilantre

oli d´oliva extra verge, sal, pebre

arròs (opcional, per acompanyar)

 

Barregem abans que res la polpa de tamarindo amb unes tres cullerades d´aigua tèbia i ho reservem. Posem a escaldar les bledes, tallades. Torrem les llavors de cilantre en una paella i les piquem al morter. Sofregim la ceba i les llavors d´alcaravea en una cassola, hi afegim el concentrat de tomàquet, remenem i llavors incorporem els tomàquets (sense pell ni llavors…a la recepta n´utilitzen de conserva), l´aigua, el sucre glass, el cigrons, el cilantre mòlt, les bledes, sal i pebre. Finalment, colem l´aigua de tamarindo a sobre de l´estofat i ho portem a ebullició, deixant-ho bullir uns vint minuts. Si queda massa líquid deixar-ho una estona més. Ho podeu acompanyar amb arròs i al final afegir el suc de llimona i les fulles de cilantre.

IMG_1501

Deixa un comentari