Llenties de puy amb tomàquets al forn i gorgonzola


Una altra espectacular amanida de llenties…potser a l´hivern ve més de gust que siguin calentetes, ben estofades, però a la resta de l´any penso que van força bé!

Ingredients:

1 ceba vermella, 1 dent d´all

250 gr de llenties de puy

80 gr de gorgonzola

400 gr de tomàquets de pera

ciboulet, anet, branques de farigola

oli d´oliva extra verge, vinagre de vi negre, vinagre balsàmic, sal maldon

 

Els tomàquets al forn els farem tallats a quarts, pelats i col.locats cap per avall, amb branques de farigola, oli d´oliva i vinagre balsàmic. Forn a 130 graus durant uns noranta minuts. Mentrestant bullirem les llenties, amb poca aigua, un mínim de mitja hora. La ceba la tallarem a juliana, l´amanirem amb el vinagre i la sal maldon i la deixarem reposar una estoneta. Quan tinguem els tomàquets fets ja farà estona que tindrem les llenties a punt, també la ceba, i deixarem però que es refredin una mica. Ho barrejarem bé amb el gorgonzola tallat a daus, l´all picat, oli d´oliva extra verge i a servir-ho, una altra fantàstica amanida de llenties.

img_1881

Deixa un comentari