img_1635

Llenties vermelles especiades amb iogurt de cogombre

Una passada. Les llenties vermelles són, de fet, taronges. Aquelles sense pell, que es desfan molt ràpid, queda com un puré força bo, i aquest, amb totes les espècies, és especialment bo…

Ingredients:

200 gr de llenties vermelles

50 gr de cilantre fresc, 40 gr de gingebre fresc

1 ceba, 3 dents d´all

1 xili verd fresc

1 cullerada de llavors de mostassa, 1/2 de fenogreco

1 culleradeta en pols de: cilantre, comí, curcuma, pebre vermell

10 fulles de curry

300 gr de tomàquets

75 gr de cogombre, 150 gr de iogurt grec

oli, sal, suc de llima

 

Rentar primer les llenties amb aigua freda, i deixar-les en remull amb força aigua durant una mitja horeta. Tallar els troncs del cilantre i triturar-los juntament amb la ceba, el gingebre, l´all i el xili. Saltejar les llavors de mostassa i quan comencin a saltar afegir-hi la barreja que acabem de triturar, i sofregir-ho tot uns deu minuts. Afegir les espècies i les fulles de curry. Cinc minuts més tard incorporar les llenties amb aigua, els tomàquets, el fenogreco i una mica de sal, deixant-ho bullir fins que les llenties estiguin cuites, vint minuts màxim. Ara que hjo recordo, el fenogreco crec que el vaig saltejar abans de posar-hi l´aigua. I el iogur de cogombre, bé, jo vaig ratllar el cogombre i el vaig barrejar amb el iogur, oli d´oliva i una mica de sal. I a tot plegat només falta afegir-hi el suc de llima i les fulles de cilantre ben picades. Espectacular!

img_1635

Deixa un comentari