Sufflés de carbassa

Ideals per aquella època de l´any que la cistella eco porta cada semana carbassa, i se t´acaben les idees. Així que aquests suflés son una bona sortida!

Ingredients (motlles individuals x 6 px aprox):

450 gr de carbassa

1 culleradeta de sucre roig

35 gr d´avellanes

30 gr de mantega pomada

25 gr de mantega “normal”

25 gr de farina

250 ml de llet

2 rovells d´ou

una mica de xili sec

70 gr de formatge de cabra ratllat

3 clares d´ou

70 gr de crema agria

2 culleradetes de ciboulet picat

 

Començarem fent la carbassa al forn, tallada a quarts, amb la pell cap abaix i amb una mica d´oli, sal i sucre roig x sobre. Més o menys uns 40 minuts. Tot seguit la triturarem. Tot això ho haurem fet a 180 graus, per a fer els suflés pujarem el forn a 200.

Triturem les avellanes. Untem els motlles (freds) amb la mantega pomada i repartim les avellanes per les seves parets i fons. Per preparar la base del suflé fem un roux i tot seguit una beixamel, a la que hi afegirem el puré de carbassa, esl rovells d´ou, el xili, el formatge de cabra i una mica de sal (fora del foc). Muntem les clares a punt de neu i les barregem amb la base de carbassa, a poc a poc, integrant-les molt bé. I omplin els motlles, posant-los al forn ràpidament, a la part alta, fins que hagin pujat.

IMG_1633

Deixa un comentari