Zite amb sardines

Els “zite” són uns tubs molt llargs que han resultat ser un bon descobriment, tot i que francament són potser un xic incòmodes per bullir-los. Però bé, podeu utilitzar qualsevol altra pasta, potser de fet amb aquesta recepta hi quedarien millor uns macarrons o qualsevol pasta curta que una de llarga com els zite.

Ingredients:

12/16 sardines, 300 gr de Zite

25 gr de panses, 200 gr de fonoll (api si no en teniu), 1 ceba

4 anxoves, 25 gr de pinyons, safrà

 

Farem un sofregit de ceba mentre buillim el fonoll, tot i que també el podeu tallar petit i sofregir-lo amb la ceba. Si preferiu utilitzar api, jo el posaria amb la ceba quan aquesta ja estigui una mica cuita. Posem les panses a remullar i enfarinem i fregim les sardines, sense espina. En aquest cas, filetejades us anirà millor de cara a la recepta. Afegim les panses al sofregit, el safrà (potser millor si es en pols) i els pinyons. Quan tinguem la pasta cuita l´incorporarem al sofregit amb una mica d´aigua de la cocció i quan estigui ben barrejada la servirem amb les sardines per sobre…o integrades amb tot el sofregit. Una senzilla i fantàstica recepta, molt i molt bona!

IMG_6037

Deixa un comentari