L´ajoblanco és una deliciosa sopa freda tan típica d´Andalusia com el gaspatxo, però ni de bon tros tan popular. Es pot acompanyar de molts complements, i en aquest cas la recepta és amb l´afegit dels daus de meló, el pernil ibèric i el raïm.
Ingredients:
- 200 gr d´ametlles crues
- 200 gr de molla de pa
- mig litre d´aigua (aprox)
- tres grans d´all
- sal, pebre
- oli extra verge.
- Hi ha qui escalda també els al
- un parell de talls de meló
- uns quants grans de raïm
- una mica de pernil ibèric
Com fer la recepta d´ajoblanco:
- Si teniu pa del dia abans el podeu remullar, en cas contrari no és necessari.
- Poseu aigua a bullir per escaldar les ametlles durant un parell de minuts, entre altres coses us ajudarà molt per poder treure la pell
- Hi ha qui també escalda els alls, pot ser una bona opció per restar una mica de potència al plat. Recordeu però retirar el cor.
- Una vegada teniu aquests tres elements llestos només heu de posar-ho en un robot de cuina i triturar-ho amb l´aigua i un bon raig d´oli fins a adquirir la consistència adequada. No és necessari passar-ho pel colador xinès però si us agraden les sopes super fines llavors sí que es recomana fer-ho.
- Ho reserveu a la nevera unes quantes hores, si pot ser d´un dia per l´altre.
- Avans de servir-ho talleu ben petit el pernil, peleu el raïm (i si retireu els pinyols, bingo!) i peleu i talleu petit el meló. Si teniu un d´aquells gadgets per fer boletes quedareu super bé…