Ajoblanco

Ajoblanco

L´ajoblanco és una deliciosa sopa freda tan típica d´Andalusia com el gaspatxo, però ni de bon tros tan popular. Es pot acompanyar de molts complements, i en aquest cas la recepta és  amb l´afegit dels daus de meló, el pernil ibèric i el raïm.

 

Ingredients:

  • 200 gr d´ametlles crues
  • 200 gr de molla de pa
  • mig litre d´aigua (aprox)
  • tres grans d´all
  • sal, pebre
  • oli extra verge.
  • Hi ha qui escalda també els al
  • un parell de talls de meló
  • uns quants grans de raïm
  • una mica de pernil ibèric

 

Com fer la recepta d´ajoblanco:

  1. Si teniu pa del dia abans el podeu remullar, en cas contrari no és necessari.
  2. Poseu aigua a bullir per escaldar les ametlles durant un parell de minuts, entre altres coses us ajudarà molt per poder treure la pell
  3. Hi ha qui també escalda els alls, pot ser una bona opció per restar una mica de potència al plat. Recordeu però retirar el cor.
  4. Una vegada teniu aquests tres elements llestos només heu de posar-ho en un robot de cuina i triturar-ho amb l´aigua i un bon raig d´oli fins a adquirir la consistència adequada. No és necessari passar-ho pel colador xinès però si us agraden les sopes super fines llavors sí que es recomana fer-ho.
  5. Ho reserveu a la nevera unes quantes hores, si pot ser d´un dia per l´altre.
  6. Avans de servir-ho talleu ben petit el pernil, peleu el raïm (i si retireu els pinyols, bingo!) i peleu i talleu petit el meló. Si teniu un d´aquells gadgets per fer boletes quedareu super bé…

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *