Aquesta recepta d´alberginia amb ou remenat és super fàcil de fer, molt senzilla, i és més coneguda en el món culinari com a “fricassé”. Podríem dir que és una mena d´espaguetis carbonara però sense guanciale i canviant la pasta per l´albergínia. La recepta és de la bíblia de la gastronomia italiana, “la cuchara de plata”. Super recomanat!
Ingredients:
- 4 albergínies mitjanes
- 25 gr de mantega
- oli d´oliva
- 1 ceba
- 1/2 kilo de tomàquet madur
- 1 dent d´all
- 4 ous
- julivert (opcional)
- sal
- pebre
- el suc d´una llimona (opcional)
Com fer la recepta d´alberginia amb ou remenat:
Tallar les albergínies a rodelles , salar-les i deixar-les en un colador gran una bona estona, mitja hora llarga.
Sofregir la ceba picada amb oli i mantega. Deixeu-li temps, vint minuts pel cap baix.
A continuació hi afegim les albergínies, rentades i secades. Ho deixem coure a foc lent, barrejant-ho de tan en quan, entre trenta i quaranta minuts. Si veieu que les albergínies no estan prou cuites, ja que ho han d´estar, i molt, prorrogueu la cocció uns minuts més.
Quan les albergínies hagin reduït de veritat i pràcticament estiguin cuites incorporarem el tomàquet, sense pell ni llavors i tallat a daus. Quinze minuts més.
Finalment, i ja amb el foc apagat, i fins i tot fora del fogó o de la placa de la vitro, hi aboquem els ous batuts i remenem molt bé fins que estiguin ben integrats. Quallats? No exactament, com uns ous remenants ben fets, una mena de carbonara. Si us agrada que l´ou es noti quallat feu la barreja a sobre del fogó, però tancat, en el cas que tingueu vitro.
I ja només queda emplatar-ho…
Per acompanyar aquesta recepta vam obrir una ampolla d´un vi negre fi, fresquet i que entra i passa molt bé, un vi gallec de la Ribeira Sacra, d´un dels meus celler preferits, Adega Algueira. El vi s´anomena Risco i era de la collita del 2013, una petita meravella per acompanyar un plat delicat i exquisit.
Us adjunto el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Ho he cuinat amb albergínia blanca i crec q no ha anat massa bé…la pell és molt dura i alhora de menjar-ho és incòmode. Algú ho ha provat?
Fes-ho amb la de sempre, la lila fosc/negra, anirà millor