Aquesta és una recepta d´un acompanyament que, però, es pot convertir en un primer plat o fins i tot amb un plat únic afegint-hi un arròs basmati, per exemple. Al llibre diuen que ho serveixis acompanyant un “dal” groc, vaja, un plat de llenties grogues…o el que et vingui de gust!
Ingredients:
3 alberginies, 1 ceba vermella, 3 dents d´all, 1 xili verd
1/2 culleradeta de llavors de comí i de nigella, 2 tomàquets, 1 tros de gingebre
un polsim de: curcuma, pebre de caiena, mango sec o sal negra india, sal
Començarem per sofregir la ceba amb les llavors. A continuació hi afegim el ginger, els all i el xili, tot i que al llibre diu que ho tritureu, ja sigui al turmix o al morter. Incorporem els tomàquets (a daus, sense pell ni llavors), la curcuma, el pebre, el mango sec i la sal. Un minuts més tard les albergínies, tallades a daus, amb una mica d´aigua. Remenem una mica, tapem parcilament i deixem coure fins que les albergínies estiguin ben cuites, entre quinze i vint minuts.