Fantàstica amanida, val la pena que la poma sigui realment la “granny smith” (àcida, la que és molt verda). El picant jo el trobo sempre opcional, a mi personalment m´agrada molt però no em senta gaire bé, així que no sempre el poso.
Ingredients:
120 gr de quinoa (jo utilitzo la de tres colors, però això com vulgueu)
1 ceba vermella, 300 gr d´apirave, 2 pomes “granny smith”
2 culleradetes de llavors de grosella (amapola), 1 xili vermell
3 cullerades de vinagre blanc, 60 ml d´oli d´oliva extra verge
60 ml de suc de llimona, un manat petit de fulles de cilantre
2 culleradetes de sucre, sal i pebre
Primer posarem aigua a bullir per coure la quinoa, que ha de bullir uns deu minuts. Tot seguit la passarem per aigua freda i la reservarem.
Posarem a marinar la ceba, tallada a juliana, amb la sal, el sucre, l´oli i el vinagre durant mitja horeta.
Pelem i tallem a bastonets tant l´apirave (céleri) com la poma, reservant-ho amb suc de llimona a fi que no s´oxidi. Barregem tots els ingredients, amb les fulles de cilantre picades, i ho servim. Super bo, diferent i molt refrescant.