Típic plat turc, aquesta amanida de bulgur rep el nom de “kisir”, i és un boníssim i super senzill plat de bulgur, totalment vegà, amb la magrana com a destacat protagonista en dues textures radicalment diferents com són el xarop i la pròpia fruita fresca.
Ingredients:
- 2 cebes,
- 4 tomàquets
- 400 gr de bulgur,
- julivert picat
- 2 cullerades de concentrat de tomàquet,
- 1 cullerada de comí mòlt
- 1 cullerada de “melaza” de magrana,
- 1 de suc de llimona
- 3 alls tendres,
- 2 xilis verds frescos
- 2 dents d´all,
- 1 magrana
- un manat de fulles de menta
- sal,
- pebre
Com fer la recepta d´amanida de bulgur:
- Comencem sofregint la ceba, tallada ben petita, per afegir a continuació el concentrat.
- Un parell de minuts més tard hi posem els tomàquets, sense pell ni llavors.
- Mentrestant posem l´aigua al foc i bullim el bulgur, el temps una mica a ull, no massa estona, uns deu minuts, però no ho feu com el cuscús perquè us quedarà massa dur.
- Quan el tinguem a punt el barregem amb el sofregit i llavors hi posem la resta d´ingredients: la melassa o xarop, el suc de llimona, el julivert, els alls, els xilis, el comí i la sal i el pebre, deixant-ho reposar una estoneta.
- Ho servim amb els grans de magrana i les fulles de menta per sobre. Es un plat fantàstic, pot ser un entrant o per sopar un plat únic.