Amanida de bulgur

Amanida de bulgur

Típic plat turc, aquesta amanida de bulgur rep el nom de “kisir”, i és un boníssim i super senzill plat de bulgur, totalment vegà, amb la magrana com a destacat protagonista en dues textures radicalment diferents com són el xarop i la pròpia fruita fresca.

 

Ingredients:

  • 2 cebes,
  • 4 tomàquets
  • 400 gr de bulgur,
  • julivert picat
  • 2 cullerades de concentrat de tomàquet,
  • 1 cullerada de comí mòlt
  • 1 cullerada de “melaza” de magrana,
  • 1 de suc de llimona
  • 3 alls tendres,
  • 2 xilis verds frescos
  • 2 dents d´all,
  • 1 magrana
  • un manat de fulles de menta
  • sal,
  • pebre

 

Com fer la recepta d´amanida de bulgur:

  1. Comencem sofregint la ceba, tallada ben petita, per afegir a continuació el concentrat.
  2. Un parell de minuts més tard hi posem els tomàquets, sense pell ni llavors.
  3. Mentrestant posem l´aigua al foc i bullim el bulgur, el temps una mica a ull, no massa estona, uns deu minuts, però no ho feu com el cuscús perquè us quedarà massa dur.
  4. Quan el tinguem a punt el barregem amb el sofregit i llavors hi posem la resta d´ingredients: la melassa o xarop, el suc de llimona, el julivert, els alls, els xilis, el comí i la sal i el pebre, deixant-ho reposar una estoneta.
  5. Ho servim amb els grans de magrana i les fulles de menta per sobre. Es un plat fantàstic, pot ser un entrant o per sopar un plat únic.

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *