Una amanida de burrata amb raïm només podia ser cosa de Yotam Ottolenghi. La combinació dolç-salat és, però, patrimoni de tot el Mediterrani, no només l´Oriental, així que tampoc seria tant extrany que l´invent vingués de casa nostra. I es que menjar fruita i formatge no és, realment, gens aliè als nostres costums, però segurament no de la manera que us ensenyo en aquesta recepta que surt al llibre “Simple”. Una condició, però, necessària: necessiteu tenir una burrata excel.lent!
Ingredients:
- Dues burrates
- uns vint grans de raïm vermell
- una cullerada de llavors de fonoll
- una culleradeta de sucre roig
- unes quantes fulles d´alfàbrega
- un gra d´all
- oli d´oliva extra verge
- unes gotes de vinagre de xerès o de poma
- pebre negre
Com fer la recepta d´amanida de burrata amb raïm:
- Torrem lleugerament les llavors de fonoll en una paella, sense oli, ben calenta. Amb un parell de minuts màxim en tindreu prou.
- Rentem el raïm i el posem en un bol a marinar amb una mica de sal, una culleradeta de sucre roig, una mica de pebre, quatre cullerades d´oli d´oliva extra verge, una de vinagre de xerès, un gra d´all ben picadet i les llavors de fonoll. Ho deixem reposar uns vint minuts.
- Per fer el raïm a la planxa, i també de cara a la presentació del plat, necessitarem unes broxetes o uns escuradents llargs. Estaria bé que com a mínim hi poguessiu encabir tres gran de raïm a cadascuna. Posem la planxa a escalfar i fem el raïm volta i volta, bé, que quedi marcat però, uns dos minuts per banda.
- I ja ho tenim. Emplatem mitja burrat per persona, al seu voltant els grans de raïm i per sobre la burrata hi posem la marinada i les fulles d´alfàbrega picades. Sorprenent i, des de ja, un petit clàssic a casa nostra.
Video Recepta de Amanida de burrata amb raïm