Fantàstica i super senzilla, aquesta amanida de calamar i fonoll, amb patata, és una veritable troballa. A on? Doncs a un llibre de l´Ottolenghi, es clar!
Ingredients:
- 400 gr de calamarcets
- 1 bulb de fonoll
- 2 patates
- alfàbrega
- 1 gra d´all
- 1 llimona
- flocs de xili
- sal
- pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de l´amanida de calamar i fonoll:
Posem a bullir les patates, amb pell, partint d´aigua freda. Pot trigar uns tres quarts d´hora.
Netegeu i talleu el calamar, l´escaldeu 40 segons, el refredeu i el poseu a marinar amb el xili, el gra d´all ratllat, l´oli d´oliva, la ratlladura de llimona i el suc de la llimona durant una horeta, mitja mínim.
El fonoll el talleu amb una mandolina i, si no en teniu, amb un ganivet ben afilat i molt prim. El deixeu marinant amb llimona una estona, una horeta va perfecte però si no podeu tampoc passa res. Jo de fet no ho vaig fer.
Finalment piquem unes quantes fulles d´alfàbrega i ens diposem a muntar el plat, amb les patates tallades a rondanxes al fons, el calamar marinat per sobre, el fonoll i l´alfàbrega al final de tot. Super bo!
Us adjuntem un link al nostre canal de Youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta