Amanida de carxofa amb maionesa de llimona

Amanida de carxofa amb maionesa de llimona

L´ingredient clau d´aquesta amanida de carxofa amb maionesa de llimona és precisament…la llimona, concretament la llimona en conserva. Li dona un gust i una potència als plats brutal, en aquest no és una excepció, tot i que si no en teniu utilitzeu suc i ratlladura de pell de llimona, o podeu optar per fer les pells de llimona confitades express. Ah, les carxofes…sempre seran més bones fresques, però en aquest cas concret les congelades o, sobretot, les de conserva fan el seu paper amb nota. Recepta de Yotam Ottolenghi.

 

Ingredients:

  • 1 kilo i mig de carxofes fresques/ 800 de congelades/500 en conserva
  • una patata mitjana (aprox 300 gr),
  • 50 gr de brots de pèsols (opcional)
  • enciam tipus francès/brots variats/ruca/canonges.
  • 10 gr d´anet picat
  • 1 ou,
  • una culleradeta de mostassa de Dijon,
  • 1 dent d´all,
  • 1 culleradeta de vinagre blanc,
  • 30 gr de llimona en conserva,
  • 75 ml d´oli

 

Com fer la recepta d´amanida de carxofa amb maionesa de llimona:

  1. Si opteu per l´opció de les carxofes fresques doncs només heu de saber que, òbviament, s´han de bullir, així que haureu de pelar-les, tallar-les i coure-les.
  2. La patata sí que l´heu de coure sí o sí, jo recomano fer-ho amb pell, sencera, el seu gust és molt superior.
  3. Mentrestant podeu anar preparant la maionesa: Piqueu la llimona ben petita, hi afegiu l´ou, un xic de sal, l´all, la mostassa de Dijon i el vinagre.
  4. Piqueu les herbes, anet i estragó.
  5. I al final doncs ho barregeu tot…ah, per cert, hi vaig posar unes figues, que van quedar molt bé també…però això és un detall totalment estacional que, si us hi fixeu bé, descobreix que vaig utilitzar carxofes en conserva. I sí, puc certificar que van molt bé per a aquest tipus d´amanides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *