Una amanida de ceba? Sí, concretament ceba vermella al forn, però acompanyada d´uns quants ingredients que podeu anar variant al vostre gust, tot i que així d´entrada jo us recomano que segiu les d´aquesta recepta, inspirada una vegada més en un dels llibres de Yotam Ottolenghi, “Exuberancia”.
Ingredients:
- Tres cebes vermelles mitjanes
- un manat de rúcula
- un grapat d´anous
- uns quants flocs de xili sec
- formatge de cabra tou
- all confitat (opcional)
- magrana (opcional)
- sal
- oli
- pebre blanc o de cinc tipus
Com fer la recepta de l´amanida de ceba:
- Aquesta recepta es molt, molt senzilla, tant com pelar les cebes i tallar-les en tres talls gruixuts, salpebrar-los i posar-los amb un raig d´oli al forn, en una safata amb paper sulfuritzat, durant uns trenta minuts a 180 graus.
- Mentrestant aneu reunint la resta d´ingredients. Si no teniu els alls confitats (com jo el dia que vaig fer la recepta) aprofiteu per posar-los juntament amb la ceba.
- Peleu la magrana, renteu la rúcula.
- Talleu el formatge i quan les cebe si els alls ja siguin cuits i s´hagin atemperat procediu a muntar l´amanida: la rucula com a base, a continuació la ceba i tot seguit la resta d´ingredients.
- Aquí us deixo l´enllaç al mini video de la recepta: