Una amanida francament espectacular, una combinación de sabor explosiva, genial, de les que més exit han tingut darrerament.
Ingredients (6 px):
150 gr d´anous de macadàmia
10 gr de mantega
2 cullerades de sucre
1/2 culleradeta de xili en escames
7 fulles de col rissada o blanca
1/2 col lombarda
1 mango, 1 papaya
1 xili vermell fresc, un grapat de fulles de menta i un de fulles de cilantre
“vinagreta”: 100 ml de suc de llima, lemon grass, 3 cullerades de xarop d´arce, 2 cullerades d´oli de sèsam torrat, 1 cullerada de salsa de soja, una mica de xili en escames, 4 cullerades d´oli d´oliva suau
Heu de tallar les cols i les fruites a tires fines i després, si voleu, les podeu anar tallant més petites o deixar-les tal qual. Per preparar la vinagreta heu de posar tots els ingredients en un cassó petit i reduir-los a foc fort, excepte l´oli, fins aconseguir una mena de caramel dens. Bé, jo no ho vaig fer així. Vaig prescindir del xarop i senzillament vaig fer una vinagreta típica emulsionant tots els ingredients. Les anous de macadàmia les caramelitzeu amb la mantega, el sucre, la sal i el xili en escames. En un o dos minuts estarà fet. També les podeu comprar fetes (però no portaran el xili…). I fet això ho barregeu tot i ho serviu, molt i molt bo!!!