Amanida de gambes i musclus

Senzill i efectiu aperitiu, aquesta  amanida de gambes i musclus és una explosió de sabors típicaments marroquins gràcies a la seva amanimenta, un tipus salsao quasi millor dit de combinació d´herbes i espècies coneguda com a  a”chermoula”. Passarà a formar part de les vostres vides després d´haver-la tastat!

Ingredients:

  • 250 gr de gambetes
  • mig kilo de musclus
  • 1 llimona
  • 100 gr d´olives negres sense pinyol
  • 1/2 manat de julivert
  • 1/2 manat de cilantre fresc,
  • 1 dent d´all,
  • una culleradeta de pebre vermell,
  • una culleradeta de comí en pols,
  • una culleradeta de curcuma,
  • pebre

 

Com fer la recepta de l´amanida de gambes i musclus:

 

  1. Fem els musclus al vapor. En guardem només la carn, no farem res amb les closques. També podeu optar per utilitzar musclus cuits congelats. Sembla un crim, ho sé, però surten molt bé, són 100% segurs, us estalvieu el tema de les closques i, sobretot, després els barregeu amb una amanimenta força potent i amb unes gambes que, sí, són congelades. O sigui, que per aquesta vegada cola.
  2. Piquem les herbes, l´all i ho saltegem en una paella amb suc de llimona.
  3. Afegim el pebre vermell, el comí i la curcuma.
  4. Paral.lelament saltegem les gambes amb una mica d´all i quan estiguin cuites les posarem a la paella on hem preparat la chermoula juntament amb els musclus.
  5. Remenem bé i ho posem en un bol. Tapem i ho reservem, dins o fora de la nevera, depenent de l´estona que falti per menjar-s´ho.

 

0 thoughts on “Amanida de gambes i musclus”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *