Amanida de llenties amb api rave

Amanida de llenties amb api rave

Aquesta amanida de llenties amb api rave és moooolt fàcil de fer i molt ràpida, sobretot si compreu les llenties cuites. L´api rave és una mena de tubercle, d´aspecte no gaire atractiu però molt bon gust, també conegut com a “celerí”. Una mica patata, una mica porro, una mica api, una mica rave…combinat en forma d´amanida amb les llenties casa molt bé!

 

Ingredients:

  • 60 gr d´avellanes
  • 800 gr de llenties cuites
  • 1 api rave d´un mig kilo aprox
  • oli d´oliva extra verge,
  • vinagre de vi negre
  • Menta fresca picada
  • sal, pebre

Com fer la recepta de l´amanida de llenties amb api rave:

Com us deia al principi, millor que compreu les llenties cuites, anireu molt més per feina. En cas contrari les bulliu amb un gra d´all i una fulla de llorer uns 45 minuts.

L´api rave el podeu fer de moltes maneres. Saltejat a daus petits, al forn (a daus o a làmines) o…al vapor, com vaig fer jo. El marineu una mica amb oli, sal, pebre i alguna espècie (com el sumak, per exemple) i el feu al vapor un màxim de deu minuts.

Mentre es refreda piqueu la menta i la barregeu amb les avellanes torrades i les llenties. Incorporeu l´api rave.

Per amanir-ho podeu optar per fer una vinagreta. I res més ho serviu.

Amb aquest plat podeu optar per un vi negre jove fresquet i lleuger, com un trepat o un sumoll, o per un vi blanc molt especial com podria ser aquest cupatge de moscatell (sec) i pedro ximenes de Málaga, un excel.lent vi de Filitas y Lutitas, un dels cellers amb més projecció del sur d´Espanya.

Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *