Fantàstica amanida de pa i tomàquet amb anxòves i tàperes, super fresca i senzilla que té, però, un imperatiu força obvi: la qualitat de les seves matèries primers, sobretot els tomàquets i, també, les anxoves, tot i que si seguiu fil per randa la recepta potser ja no tant, ja que s´acaben quasibé desfent, així que no cal que siguin del Cantàbric OO precisament…
Ingredients:
- Entre 6 i 10 filets d´anxoves
- 2/3 llesques de pa aprox,
- 4 de tomàquets cor de bou o similar
- 1 cullerada de tàperes,
- una mica de mantega
- 2 dents d´all
- pell de llimona ratlada (opcional)
Com fer la recepta de l´amanida de pa i tomàquet amb anxoves:
- Sobregiu els alls, laminats, amb les anxoves picades uns deu minuts, suaument, amb una mica d´oli i mantega.
- Retireu-ho del foc i afegiu-hi el pa, torrat, tallat a daus, i els barregeu bé amb els alls i les anxoves, deixant-ho reposar un minuts.
- Talleu els tomàquets i si voleu hi poseu una mica de pell de llimona ratllada.
- Incorporeu les tàperes i ho barregeu tot amb el pa impregnat d´all i anxoves.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta: