Amanida de remolatxa, alvocat i pèsols

Aquesta amanida només té sentit, almenys x mi, al principi de la temporada de pèsols, els de llàgrima. O quan hi ha tirabecs madurets, vaja, amb els pèsols a dins ja a mida de “pèsols” pròpiament dits. I és així com, sense anar més lluny, ho vaig fer jo. Senzilla i boníssima.

Ingredients:

2 remolatxes grans, 1 ceba vermella, 3 cullerades de vinagre de Jerez, 60 ml d´ oli d´olia extra verge

2 alvocats, unes quantes fulles de menta i de cilantre, brots de pèsols o de crèixems, 100 gr de pèsols (podeu, òbviament, utilitzar-ne de congelats, la mania dels de llàgrima és això, una mania)

sal i pebre, una culleradeta de sucre, una culleradeta de salsa picant

 

Bullir la remolatxa i, un cop refredada, la talleu a rondaxes. Si teniu una mandolina, utilitzeu-la. Barregem les rondanxes amb la ceba, a juliana, el vinagre, l´oli, la sal i el pebre, el picant i el sucre. Ho deixeu reposar quinze minuts. Piqueu les herbes, talleu els alvocats i escaldeu els pèsols. Junteu-ho tot plegat i serviu.

Leave a Reply