Amanida de remolatxa

Una amanida de remolatxa de plena actualitat, ja que els productes de la terra val la pena cuinar-los quan estan de temporada, i és el cas que ens ocupa avui  ja que a més a més l´acompanyem amb porros i ruca, productes presents a les cistelles ecològiques d´aquests dies en que publiquem la recepta (febrer). Sobre els mètodes de cocció utilitzats us diré que normalment penso que cadascú ho faci com li vagi bé, tot i que en aquest cas concret val molt la pena que ho feu de la manera que us indico, hi sortireu guanyant.

 

Els ingredients de la recepta:

  • 2 remolatxes;
  • 2 porros grans o 4 de petits;
  • un bon grapat de nous;
  • un manat de ruca (rúcula) o de crèixems;
  • oli d´oliva extra verge;
  • una cullerada de vinagre de xerès;
  • sal i pebre;
  • una culleradeta de flocs de xili

 

Com fer Amanida de remolatxa:

  1. Farem les remolatxes al forn, embolicades amb paper d´alumini o amb algun altre tipus d´embolcall més sostenible i ecològic. He de reconèixer, però, que encara no he trobat el substitut adequat al paper d´alumini. Per a algunes coses, sí, però no quan vull embolicar quelcom com, per exemple ara, les remolatxes. El forn ha d´estar a 220 graus durant una horeta ben bona, pot ser més estona, depenent de la mida de les remolatxes. Punxeu-les abans de retirar-les;
  2. Posem aigua en una olla tipues vaporera per  coure els porros al vapor. No triguen massa, heu d´anar en compte que no es passin de cocció. En principi amb deu minuts en tindreu prou si no són excessivament grans. Els  refredem amb aigua freda per tallar la cocció i els reservem;
  3. Emulsionen la vinagreta (3 parts d´oli, una de vinagre, sal i pebre, flocs de xili);
  4. Moment final:  muntem el plat. Millor utilitzar ruca (rúcula) com a base, però si pel que sigui no en teniu els crèixems són un bon substitut, com en el meu cas, tot i que recomano prioritzar la ruca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *