Amanida de taronja

L´amanida de taronja l´heu de fer quan aquesta fruita estigui en el seu millor moment, ho sigui, a l´hivern. Taronges de taula, evidentment, amb el toc super especial dels dàtils i altres ingredients que podeu afegir segons el que tingueu a la nevera, com per exemple alvocat, i d´altres de temporada semblant a la de les taronges com els raves. Una miqueta de formatge li donarà el toc de classe definitiu.

 

Ingredients:

  • 1 enciam/escarola/manat de rucula
  • dues taronges
  • quatre dàtils
  • un alvocat
  • una mica de formatge, tendre, semi o curat, tallat a daus
  • orenga
  • 1/2 culleradeta de za´atar
  • el suc d´una llima
  • oli d´oliva extra verge
  • sal
  • pebre blanc

 

Com fer la recepta d´amanida de taronja:

  1. Rentem l´enciam
  2. Pelem i tallem les taronges a rondanxes.
  3. Pelem i tallem també a rondanxes l´alvocat.
  4. Rentem i tallem a rodanxes els raves.
  5. Piquem els dàtils

6. Fem una “vinagreta” amb tres parts d´oli, una de suc de llima, sal, pebre i la mitja culleradeta de za´atar.

7. untem el plat. Posem l´enciam com a base, a continuació les taronges, l´alvocat, els raves i a dalt de tot els dàtils i els daus de formatge.

8. Ho amanim, afegim una mica d´orenga i ho servim.

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *