Amanida de tofu i verdures

Amanida de tofu i verdures

Aquesta amanida de tofu i verdures és de fet una nova versió de l´amanida “gado gado” que ja tenim publicada al blog, un plat típicament del sud-est asiàtic molt bo i que és un plat únic en tota regla:

Ingredients:

  • 200 gr de mongetes verdes
  • 200 gr de pastanagues
  • 300 gr de col blanca
  • 2 manats d´espinacs
  • 12 ous de guatlla
  • 80 gr d´escalunya, 1 dent d´all
  • 250 gr de tofu, suc de taronja
  • 125 gr de cacahuets torrats,
  • 1 fulla de llima kefir, suc de llima
  • salsa de soja, mirin

Com fer l´amanida de tofu i verdures

  1. Començarem marinant el tofu, opció personal perquè crec que queda molt més bo. Ho podeu fer per exemple amb una barreja de suc de taronja, mirin i salsa de soja un mínim d´un hora. Màxim? Bé, quatre hores potser.
  2. Si voleu fer vosaltres la salsa piqueu l´all i el junteu amb els cacahuets, l´aigua, la sal, una part de les xalotes saltejades i la salsa de soja . Ho poseu a bullir juntament amb la fulla de llima fins que comenci a reduïr i adquireixi una bona textura. 
  3. Fem al vapor conjuntament la mongeta tendra i la pastanaga.
  4. La resta de verdures les saltegeu. Com que necessitareu part de l´escalunya per fer la salsa jo començaria per aquí després de marinar el tofu.
  5. Saltejar doncs, apart de l´escalunya, toca fer-ho amb els espinacs i la col.
  6. I us quedarà bullir els ous de guatlla, poqueta estona, amb sis minuts seran cuits.
  7. I quan ho tingueu tot cuit munteu l´amanida superposant les verdures i amb els ous i la salsa per sobre.
  8. Per acompanyar aquest plat us recomano un vi negre molt fi de la Borgonya francesa amb una bona relació qualitat/preu:
  9. I us adjunto un enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *