Aquesta amanida de tomàquets amb escalunya al sumak és una altra amanida on són més que necessaris uns bons tomàquets. Necessari que us curreu una mica la recerca del “sumak” (zumaque), que podeu trobar per exemple a unes botigues que es diuen “El Gra de Gràcia”, al barri de Gràcia, a Barcelona. O en botigues del Raval, és una espècie molt popular al Pròxim Orient.
Ingredients:
- Unes quantes escalunyes/ceba vermella
- 4 tomàquets
- 2 cullerades de sumak,
- 2 culleradetes de vinagre de vi blanc
- oli d´oliva,
- sal
- unes quantes fulles d´alfàbrega/cilantre/julivert
Com fer l´amanida de tomàquets amb escalunya al sumak:
Posar en un bol les escalunyes talldes amb el sumak, el vinagre i una mica de sal. Barrejar-ho molt bé i deixar-ho marinar una mitja horeta.
Tallar els tomàquets, picar l´alfàbrega, salpebrar-ho i quan l´escalunya estigui a punt mullar-ho amb un bon raig (generós) d´oli d´oliva extra verge.
Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un mini video de la recepta: