Amanida de tomàquets amb escalunya al sumak

Amanida de tomàquets amb escalunya al sumak

Una altra amanida on són més que necessaris uns bons tomàquets. L´autor la presenta com una barreja de diferents varietats però també especifica que una alternativa és que siguin d´una de sola. Necessari que us curreu una mica la recerca del “sumak” (zumaque), que podeu trobar per exemple a unes botigues que es diuen “El gra de Gràcia”, al barri de Gràcia a Barcelona.

Ingredients:

Unes quantes escalunyes, aprox entre 4 i 6 depenent de la mida

700 gr de tomàquets (raf, cor de bou, xerrys…), 25 gr de pinyons

2 cullerades de sumak, 2 culleradetes de vinagre de vi blanc

oli d´oliva, sal i pebre, unes quantes fulles d´alfàbrega

Posar en un bol les escalunyes talldes amb el sumak, el vinagre i una mica de sal. Barrejar-ho molt bé i deixar-ho marinar una mitja horeta.

Tallar els tomàquets, picar l´alfàbrega, salpebrar-ho i quan l´esclunya estigui a punt mullar-ho amb un bon raig (generós) d´oli d´oliva extra verge. Els pinyons els posen crus, però els podeu saltejar també.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *