Amanida niçoise

Amanida niçoise

L´amanida niçoise no sé ben bé d´on ha sortit, no sé si de Niça o d´algun altre lloc de França, però us asseguro que és una meravella i que funciona perfectament com a plat únic. Senzilla i fàcil de fer, una mica laboriosa per la quantitat d´ingredients, però res complicat.

 

Ingredients :

  • 200 gr de ventresca de tonyina de llauna
  • 1 patata grossa o dues de mitjanetes
  • 4 puntes d´espàrrecs verds
  • Una mica de mongeta tendra
  • 4 ous de guatlla o dos normals
  • enciams variats
  • ceba tendra
  • tomàquets cherry
  • olives arbequines
  • 2/4 filets d´anxova
  • vinagreta ( vinagre xerès, mostassa tipus dijon, sal i pebre, oli)

Com fer la recepta de l´amanida niçoise:

  1. Posem a coure la patata amb pell, partint d´aigua freda. Pel cap baix una mitja horeta. Cap al final de la cocció podeu aprofitar per fer-hi també l´ou mollet, uns sis minuts màxim.
  2. Al mateix temps podeu coure també la mongeta tendra i escaldar tres minuts els espàrrecs. De nou, podeu utilitzar el mateix recipient i aigua, vaja, amortitzar les coccions.
  3. Rentem i preparem els enciams. Jo vaig utilitzar-ne dos. A priori hi hauria d´haver posat ruca, també.
  4. Marinem una estona la ceba tendra amb vinagre.
  5. Preparem la vinagreta amb oli d´oliva, mostassa de Dijon, vinagres de Xerès, sal i pebre.
  6. Ho muntem tot plegat, amb els enciams a sota. Tot seguit la patat i mongeta i després la resta, acabant amb les anxoves, la ventresca, les olives i la vinagreta per sobre.
  7. I ho servim. Té aquest magnífic aspecte.
  8. Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc brisat, molt especial, del celler L´Enclòs de Peralba, dels germans Gramona. El contacte amb pells li dona més cos i casa molt bé amb aquesta amanida tan esplèndida.
  9. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

 

 

 

Etiquetes:

0 comentaris a ;ldquo;Amanida niçoise;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *