L´amanida niçoise no sé ben bé d´on ha sortit, no sé si de Niça o d´algun altre lloc de França, però us asseguro que és una meravella i que funciona perfectament com a plat únic. Senzilla i fàcil de fer, una mica laboriosa per la quantitat d´ingredients, però res complicat.
Ingredients :
- 200 gr de ventresca de tonyina de llauna
- 1 patata grossa o dues de mitjanetes
- 4 puntes d´espàrrecs verds
- Una mica de mongeta tendra
- 4 ous de guatlla o dos normals
- enciams variats
- ceba tendra
- tomàquets cherry
- olives arbequines
- 2/4 filets d´anxova
- vinagreta ( vinagre xerès, mostassa tipus dijon, sal i pebre, oli)
Com fer la recepta de l´amanida niçoise:
- Posem a coure la patata amb pell, partint d´aigua freda. Pel cap baix una mitja horeta. Cap al final de la cocció podeu aprofitar per fer-hi també l´ou mollet, uns sis minuts màxim.
- Al mateix temps podeu coure també la mongeta tendra i escaldar tres minuts els espàrrecs. De nou, podeu utilitzar el mateix recipient i aigua, vaja, amortitzar les coccions.
- Rentem i preparem els enciams. Jo vaig utilitzar-ne dos. A priori hi hauria d´haver posat ruca, també.
- Marinem una estona la ceba tendra amb vinagre.
- Preparem la vinagreta amb oli d´oliva, mostassa de Dijon, vinagres de Xerès, sal i pebre.
- Ho muntem tot plegat, amb els enciams a sota. Tot seguit la patat i mongeta i després la resta, acabant amb les anxoves, la ventresca, les olives i la vinagreta per sobre.
- I ho servim. Té aquest magnífic aspecte.
- Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc brisat, molt especial, del celler L´Enclòs de Peralba, dels germans Gramona. El contacte amb pells li dona més cos i casa molt bé amb aquesta amanida tan esplèndida.
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:
Hi, just wanteԁ to saу, I enjoyed this blog post. Ӏt աаs helpful.
Keep on posting!
Reblogged this on Celler-Adocse.