Arròs amb bacallà i verdures

Arròs amb bacallà i verdures

Aquest arròs amb bacallà i verdures és boníssim, però que boooníssim de veritat. La clau, com quasi sempre amb els arrossos, és tenir un bon brou de peix de roca i una bona matèria prima, com un arròs de Pals.

 

Ingredients :

  • 400 gr de bacallà
  • 240 gr d´arròs perlat de Pals
  • uns branquillons de brocoli
  •  2 litres de brou de peix
  • 1 pebrot verd
  • 3 carxofes
  • 1 ceba de Figueres
  • 3 tomàquets de pera
  • 2 grans d´all
  • 30 gr d´ametlles

 

Com fer la recepta de l´arròs amb bacallà i verdures:

  1. Sofregirem la ceba, tallada a dauets petits (brunoise), durant uns deu minuts o un quart aprox. I tot seguit hi afegirem el pebrot verd, tallat també a dauets, per seguir amb el soregit deu minuts més.
  2. Moment d´afegir-hi el tomàquet, de nou a daus, sense pell ni llavors. Deu minuts més.
  3. Incorporem les carxofes i l´arròs. Ho remenem bé (anacarar).
  4. Mullem amb el brou de peix, que ha d´estar bullint, i ho deixem coure uns quinze minuts, depenent de l´arròs que utilitzeu. El perlat de Pals queda molt bé amb aquest tipus d´arrossos, melosos, pero amb un bomba també anireu molt bé. Hi posem també el brocoli, cap a mitja cocció.
  5. Cap al final, la picada d´amettla o avellana, julivert i all deixatada.
  6. Mentrestant confitarem el bacallà amb oli i l´afegirem a l´arròs al final de la cocció., però si no voleu fer-ho tampoc és necessari, podeu posar-hi el bacallà cru i en uns pocs minuts estarà fet, quasibé amb el calor residual de l´arròs.
  7. Finalment ho serviu. Ha de quedar melòs, no caldòs.
  8. Amb aquest super arròs podeu fer una excepció i optar per un super vi de la Borgonya blanc. Us haureu de rascar la butxaca, però val molt la pena.
  9. I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *