Aquest arròs amb bacallà i verdures és boníssim, però que boooníssim de veritat. La clau, com quasi sempre amb els arrossos, és tenir un bon brou de peix de roca i una bona matèria prima, com un arròs de Pals.
Ingredients :
- 400 gr de bacallà
- 240 gr d´arròs perlat de Pals
- uns branquillons de brocoli
- 2 litres de brou de peix
- 1 pebrot verd
- 3 carxofes
- 1 ceba de Figueres
- 3 tomàquets de pera
- 2 grans d´all
- 30 gr d´ametlles
Com fer la recepta de l´arròs amb bacallà i verdures:
- Sofregirem la ceba, tallada a dauets petits (brunoise), durant uns deu minuts o un quart aprox. I tot seguit hi afegirem el pebrot verd, tallat també a dauets, per seguir amb el soregit deu minuts més.
- Moment d´afegir-hi el tomàquet, de nou a daus, sense pell ni llavors. Deu minuts més.
- Incorporem les carxofes i l´arròs. Ho remenem bé (anacarar).
- Mullem amb el brou de peix, que ha d´estar bullint, i ho deixem coure uns quinze minuts, depenent de l´arròs que utilitzeu. El perlat de Pals queda molt bé amb aquest tipus d´arrossos, melosos, pero amb un bomba també anireu molt bé. Hi posem també el brocoli, cap a mitja cocció.
- Cap al final, la picada d´amettla o avellana, julivert i all deixatada.
- Mentrestant confitarem el bacallà amb oli i l´afegirem a l´arròs al final de la cocció., però si no voleu fer-ho tampoc és necessari, podeu posar-hi el bacallà cru i en uns pocs minuts estarà fet, quasibé amb el calor residual de l´arròs.
- Finalment ho serviu. Ha de quedar melòs, no caldòs.
- Amb aquest super arròs podeu fer una excepció i optar per un super vi de la Borgonya blanc. Us haureu de rascar la butxaca, però val molt la pena.
- I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta: