Arròs amb llet? Perdó? Aquell postre que tots hem vist i potser no hem tastat mai? Doncs sí, però molt allunyat d´aquesta impressió, De fet he de confessar que no solament no n´havia fet mai sinó que ni tan sols ho havia tastat en ma vida! I bé, què tal? Doncs super bé, apart que va quedar molt i molt bé (ho vaig fer per a postres d´un dinar on hi havia molta gent) a mi personalment em va agradar de veritat. Versió de Ferran Adrià del seu fantàstic llibre “La comida de la familia”. I que bàsicament és com fer un risotto dolç amb llet com a brou.
Ingredients:
- 1 litre de llet
- dues tires de pell de llimona
- 60 grams de mantega
- 1 branca de canyella
- 200 ml de crema de llet
- 240 gr. d´arròs
- 135 gr. de sucre
- una culleradeta de canyella en pols
Com fer la recepta d´arròs amb llet:
- Portem la llet i la nata a bullir amb dues tires de pell de llimona i la branca de canyella. La deixem infusionar durant cinc minuts fora del foc.
- Colem i reservem, calent, mig litre. L´altre mig el posem amb l´arròs i ho comencem a coure a foc lent.
- Al cap de deu minuts de cocció hi afegim el sucre, i anem tirant la llet que teníem reservada a poc a poc, remenant tota l´estona com quan fem un “risotto”. I a foc lent, o en tot cas no ràpid. Vaja, que vagi fent a poc a poc durant 45 minuts. Quan quedi poc veureu que la cosa va agafant consistència de “risotto” i si cal hi afegiu una mica més de llet (calenta). En fí, no ha de quedar pastós en cap moment, de fet la clau es que quedi fins i tot una mica (poc) al dente, que es noti l´arròs clarament.
- Quan hagin passat els 45 minuts hi afegiu la mantega fora del foc, i quan s´hagi refredat cap a la nevera falta gent. Un parell d´horetes ben bones, canyella en pols per sobre i a menjar-s´ho!