Aquest arròs amb pollastre tipus paella, més que res per la manera de fer-lo i pel tipus de recipient on l´hem cuinat, té l´interessant aportació de l´albergínia japonesa com a ingredient “tapat” i el sempre excel.lent arròs del Delta de l´Ebre.
Ingredients:
- 12 ales de pollastre (la part de la pota)
- dues cebes
- 250 gr d´arròs bomba
- uns 250 gr de tomàquet de pera
- 500 ml de brou de pollastre
- una branca de romaní fresc
- sal
- pebre
Com fer la recepta d´arròs amb pollastre:
Començarem com s´ha de fer en aquests casos, daurant el pollastre per totes bandes, que quedi ben rossejat.
Seguim amb la ceba, naturalment, ben picada, dauets petits, fins que quedi ben potxada, uns tres quarts d´hora aproximadament.
Incorporem el tomàquet, sense pell ni llavors. Jo vaig utilitzar-ne d´envasat, sencer i pelat, que surt molt bé i t´ajuda en casos com aquests, especialment si no estem en plena temporada de tomàquets. Ho deixem coure uns vint minuts.
Paral.lelament tallem a làmines les albergínies, i després a quarts, i les posem amb sal en un colador durant més o menys l´estona que trigui en fer-se el tomàquet. Sempre ho podeu deixar una estona més, llavors heu de pensar-hi i fer-ho abans. En qualsevol cas és una activitat paral.lela a la cocció principal del plat, no us ha d´ocupar temps extra.
Afegim l´albergínia a la paella tan bon punt estigui llest el sofregit. Seguim ara amb la cocció uns deu minuts més.
Recuperem els trossos de pollastre i els posem a la paella amb l´arròs. Anacarem bé. En aquest punt podrieu deixar-ho per més endavant, vaja, que es podria fer per avançat i acabar l´arròs més tard.
Nosaltres seguim amb la recepta i mullem amb el brou de pollastre, dues parts de brou per una d´arròs. El temps de cocció dependrà de cada arròs. El que tenim entre mans, de Can Rafelet de Deltebre, amb 16 minuts en tindrem prou. Els nou primers, al foc on hem estat treballant fins ara.
I els següents set, al forn, prèviament escalfat a 220 graus. Sigueu previsors i que porti una bona estona a aquesta temperatura. Hi posem una branca de romaní fresc partida per la meitat.
I ja ho tenim. Senzill i molt fàcil de fer.
Maridatge: Amb aquest arròs vam destapar una ampolla certament singular, descoberta gràcies a la feina de Lluís Romero al seu magnífic llibre “Vins autòctons”. Es tracta del Vinyater, un vi, i un raïm, sensacionals. Varietat quasibé desapareguda, el celler Dasca Vives és un dels dos únics que n´elabora un monovarietal molt recomanable. Què dic jo, super! Cremós gràcies al seu repòs amb mares fines, quanya amb el temps en ampolla i es força aromàtic.
Video recepta