Arròs amb sardines

Arròs amb sardines

Aquesta recepta d´arròs amb sardines és d´un arròs sec, fet en una paella, incorporant les sardines al final de tot, quan l´arròs ja és cuit. La clau és una bona matèria prima, un bon sofregit, un bon brou i llestos, un petit luxe de plat!

 

Ingredients:

  • 16 sardines (obertes, sense espina)
  • 300 gr d´arròs
  • 2 tomàquets madurs
  • una ceba gran
  • una cullerada sopera de romesco
  • brou de peix (litre i 200 aprox)
  • sal i pebre
  • oli d´oliva

Com fer la recepta de l´arròs amb sardines:

  1. Posem a sofregir una ceba, tallada ben petita, durant uns 20 minuts aproximadament.
  2. Incorporem tot seguit el tomàquet, sense pell ni llavors, tallat a daus petits. Deu minuts més.
  3. Moment d´anacarar l´arròs, ho sigui, barrejar-lo bé amb el sofregit a fi que s´impregni bé de tot el seu sabor i aroma.
  4. Mullem amb el brou, quinze minuts aprox, depenent del fabricant i del tipus d´arròs.
  5. Quan quedi poquet hi posem la cullerada de romesco, totalment opcional (però que també substitueix a la picada, això s´ha de tenir en compte), rectifiquem de sal i pebre i el deixem tapat un parell o tres de minuts fora del foc.
  6. Moment de fer les sardines, obertes i sense espina.
  7. Ho portem a la taula d´aquesta manera, amb les sardines per sobre de l´arròs.
  8. I ho emplatem d´aquesta altra…
  9. Amb aquest plat us recomano un sensacional vi elaborat a la serra de Salamanca, aprop de Portugal, per Ramon Sanpedro de Bodegas Bhilar, Rioja Alavesa. Es tracta d´un super blanc brisat, fet amb un raïm autòcton anomenat rufete blanc. Molt saborós, untuós, amb cos, llarg, no deixa indiferent. S´anomena Phinca Durmiente i és sensacional.
  10. Us adjuinto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *