Aquesta recepta d´arròs amb sardines és d´un arròs sec, fet en una paella, incorporant les sardines al final de tot, quan l´arròs ja és cuit. La clau és una bona matèria prima, un bon sofregit, un bon brou i llestos, un petit luxe de plat!
Ingredients:
- 16 sardines (obertes, sense espina)
- 300 gr d´arròs
- 2 tomàquets madurs
- una ceba gran
- una cullerada sopera de romesco
- brou de peix (litre i 200 aprox)
- sal i pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de l´arròs amb sardines:
- Posem a sofregir una ceba, tallada ben petita, durant uns 20 minuts aproximadament.
- Incorporem tot seguit el tomàquet, sense pell ni llavors, tallat a daus petits. Deu minuts més.
- Moment d´anacarar l´arròs, ho sigui, barrejar-lo bé amb el sofregit a fi que s´impregni bé de tot el seu sabor i aroma.
- Mullem amb el brou, quinze minuts aprox, depenent del fabricant i del tipus d´arròs.
- Quan quedi poquet hi posem la cullerada de romesco, totalment opcional (però que també substitueix a la picada, això s´ha de tenir en compte), rectifiquem de sal i pebre i el deixem tapat un parell o tres de minuts fora del foc.
- Moment de fer les sardines, obertes i sense espina.
- Ho portem a la taula d´aquesta manera, amb les sardines per sobre de l´arròs.
- I ho emplatem d´aquesta altra…
- Amb aquest plat us recomano un sensacional vi elaborat a la serra de Salamanca, aprop de Portugal, per Ramon Sanpedro de Bodegas Bhilar, Rioja Alavesa. Es tracta d´un super blanc brisat, fet amb un raïm autòcton anomenat rufete blanc. Molt saborós, untuós, amb cos, llarg, no deixa indiferent. S´anomena Phinca Durmiente i és sensacional.
- Us adjuinto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un video de la recepta: