Les millors receptes “pròpies” sorgeixen, tot sovint, de la necessitat…o de l´escàs nombre d´opcions que tens en el moment de posar-te a fer el menjar. Així que havia de donar sortida a un cul de basmati, seguir rebaixant la carbassa i utilitzar unes bledes que estaven en el seu millor moment. Unes quantes espècies, escollides a l´atzar, una mica de salsa de tomàquet i llestos…
Ingredients (4 px aprox):
4 mides d´arròs basmati, cardamom
4 rodanxes no massa gruixudes de carbassa violí
un manat de bledes, sal i pebre
4 cullerades de salsa de tomàquet amb all, un xic de xili sec picat
una cullerada de: curri, gingebre, comí (en pols tot), llavors de grosella, llavors de nigella
Mentre posem a fer l´arròs amb una mica de cardamom tallem a daus la carbassa i la saltegem amb les espècies. Fem les bledes al vapor, les piquem i les reservem. Quan tinguem l´arròs cuit el saltegem amb la carbassa especiada, afegim les bledes i la salsa de tomàquet, rectifiquem de sal i pebre i ho coronem amb el xili picat. Boooníssim!