Arros caldos a la marinera

Arros caldos a la marinera

Un arròs caldós a la marinera casolà sempre té, a priori, molt bona pinta. Si a més a més hi poses uns ingredients de qualitat ja n´hi es qüestiona, je je. Els ingredients poden variar, tot i que són bastant clàssics, els de sempre.

 

Ingredients :

  • 300 gr d´arròs
  • 1 sípia
  • 20 cloïsses
  • 4 escamarlants
  • mig kilo de musclos
  • 4 tomàquets madurs
  • 4 talls de rap
  • 1 ceba
  • sal
  • oli d´oliva
  • brou de peix (2 litres i mig)

Com fer la recepta de l´arròs caldós a la marinera:

  1. Tallem la sipia a daus petits i la sofregim amb un gra d´all laminat, més o menys uns deu minuts. La reservem.
  2. Tot seguit marquem els escamarlans i els talls de rap, breument. Ho reservem.
  3. Moment de fer el sofregit de ceba, uns quinze minuts a foc lent. Mullem amb un raig de vi ranci.
  4. Incorporem el tomàquet, pelat i tallat a daus, sense llavors.
  5. Deu minuts més tard recuperem la sípia, incorporem l´arròs i ho anacarem bé durant uns cinc minuts.
  6. Afegim el brou. Abundant, més o menys una mida d´arròs per sis de brou, quatre com a mínim, tenint-ne menys per si les mosques.
  7. Mentrestant podeu anar obrint els musclus i les cloïsses, per separat, en una paella amb un raig d´oli i un xic de vi blanc, tapat. Uns dos o tres minuts màxim, quan estiguin tots oberts ho retireu del foc i ho reserveu.
  8. Important que aneu escumant i retirant el greix que surt a la superfície del brou. Poc venir del sofregit i també del mateix brou. En aquesta foto ho es veu molt bé, la part inferior és on hi ha el greix.
  9. Al final de la cocció hi afegim la picada (fet amb avellanes, all, cilantre i el suc de la melsa de la sípia) i el rap.  
  10. Uns tres minuts més tard, els escamarlans, i en un parell de minuts ho tindrem llest. Incorporem també els musclus i les cloïses, tot obert ja. 
  11. Amb aquest plat us recomano un vi de Mallorca fantàstic, excel.lent relació qualitat-preu, com és el Ribas, del celler del mateix nom.
  12. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *