Un arròs caldós a la marinera casolà sempre té, a priori, molt bona pinta. Si a més a més hi poses uns ingredients de qualitat ja n´hi es qüestiona, je je. Els ingredients poden variar, tot i que són bastant clàssics, els de sempre.
Ingredients :
- 300 gr d´arròs
- 1 sípia
- 20 cloïsses
- 4 escamarlants
- mig kilo de musclos
- 4 tomàquets madurs
- 4 talls de rap
- 1 ceba
- sal
- oli d´oliva
- brou de peix (2 litres i mig)
Com fer la recepta de l´arròs caldós a la marinera:
- Tallem la sipia a daus petits i la sofregim amb un gra d´all laminat, més o menys uns deu minuts. La reservem.
- Tot seguit marquem els escamarlans i els talls de rap, breument. Ho reservem.
- Moment de fer el sofregit de ceba, uns quinze minuts a foc lent. Mullem amb un raig de vi ranci.
- Incorporem el tomàquet, pelat i tallat a daus, sense llavors.
- Deu minuts més tard recuperem la sípia, incorporem l´arròs i ho anacarem bé durant uns cinc minuts.
- Afegim el brou. Abundant, més o menys una mida d´arròs per sis de brou, quatre com a mínim, tenint-ne menys per si les mosques.
- Mentrestant podeu anar obrint els musclus i les cloïsses, per separat, en una paella amb un raig d´oli i un xic de vi blanc, tapat. Uns dos o tres minuts màxim, quan estiguin tots oberts ho retireu del foc i ho reserveu.
- Important que aneu escumant i retirant el greix que surt a la superfície del brou. Poc venir del sofregit i també del mateix brou. En aquesta foto ho es veu molt bé, la part inferior és on hi ha el greix.
- Al final de la cocció hi afegim la picada (fet amb avellanes, all, cilantre i el suc de la melsa de la sípia) i el rap.
- Uns tres minuts més tard, els escamarlans, i en un parell de minuts ho tindrem llest. Incorporem també els musclus i les cloïses, tot obert ja.
- Amb aquest plat us recomano un vi de Mallorca fantàstic, excel.lent relació qualitat-preu, com és el Ribas, del celler del mateix nom.
- I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: