Arròs integral especial

Per què dic que aquesta és una  recepta d´arròs integral especial? Doncs senzill, perquè amb molt poca cosa et dona les claus per  millorar un senzill arròs integral amb el qual acompanyeu des d´un peix a la plancha a una hamburguesa o una cuixa de pollastre. Queda boooníssim, ideal tenir pells de llimona confitades a la nevera, i si no en podeu fer-ne en un tres i no res!

Ingredients:

  • 150 gr d´arròs integral,
  • 2 cebes,
  • suc de llimona,
  • pell de llimona confitada,
  • 4 dents d´all negre
  •  julivert,
  • iogur grec (opcional)

 

La recepta pas a pas: 

  1. Poseu aigua a bullir per coure l´arròs. Penseu que l´integral triga el doble que el normal.
  2. Mentrestant daureu les cebes, tallades a octaus o setzens, i cuinades a poc a poc, amb una mica de sal, si voleu tapant-ho i remenant de tan en quan.
  3. Passats uns quinze minuts hi afegiu la pell de llimona picada.  Utilitzeu un pelador de patates per treure la pell i elimineu la part blanca. Si voleu confitar-les ràpidament heu de posar-les en una paella amb el seu suc i una mica de sal. Ho cuineu a foc lent, tapat, fins que no quedi suc. Es ràpid i pràctic.
  4. Seguiu amb la cocció de les cebes fins que us quedin ben cuites, caramelitzades. Lamineu els alls, els afegiu a les cebes, i ho deixeu uns minuts més.
  5. Afegiu l´arròs a la paella dels alls i les cebes, ho saltegeu breument i ho serviu amb julivert picat. Ja us dic, ideal per acompanyar carn, però amb peix segur que també funciona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *