Aquesta recepta d´arròs mariner amb faves és un recurs més en el gran món dels arrossos, tenir alguna verdura o hortalisa diferent, lleguminosa fins i tot, per donar-li el toc diferencial al clàssic arròs amb sípia i gambes. Recomanable quan és temporada, però podeu utilitzar-ne de congelades o en conserva.
Ingredients:
- una sípia mitjaneta
- vuit cues de gamba congelada (o fresca!)
- 160 grams d´arròs bomba del Delta de l´Ebre
- 330 ml de brou de peix
- una ceba vermella
- sal
- pebre
- oli d´oliva extra verge
Com fer la recepta de l´arròs mariner amb faves:
- Començarem fent un sofregit de ceba, ben petita, i ben sofregida. Uns vint minuts ben bons, foc lent.
- Tot seguit hi afegirem la sípia. Primer les potes i les aletes, i en uns minuts el cos central, a dauets. Deu minuts més.
- Posarem el forn a 220 graus i el brou a bullir. Anacarem l´arròs amb la sípia i el sofregit de ceba.
- Mullem amb el brou i fem la cocció d´uns 16-18 minuts entre el foc i el forn, més o menys la meitat de temps, potser una mica més al foc.
- Mentre es va coent escaldem les faves i els hi treiem la pellofa.
- Saltegem les cues de gambes per posar-les a l´arròs quan el retirem del forn, igual que amb les faves.
- Rectifiquem de sal i pebre i servim.
- Per acompanyar aquest arròs us recomano un vi blanc molt especial, fet amb palomino fino, el raïm per excel.lència del Xerès, en una espectacular col.laboració entre Equipo Navazos d´Andalusia i el celler portuguès Niepoort. Quelcom fora de registre, una mena de xerès avinat, o de vi blanc tranquil ajerezat. Una meravella. Per als amants de les coses diferents, un vi salí, mineral i profund. No us deixarà indiferents.
-
Enllaç del vídeo