Arròs mariner

Arròs mariner

Aquest és un arròs mariner sense feina amb calamars, musclus i ,naturalment, brou de peix. res més. Bé, un bon sofregit de ceba amb una mica de tomàquet i res més, una petita gran delicia.

Ingredients:

  • 250 gr d´arròs bomba del Delta
  • 500 ml de brou de peix
  • una ceba
  • 4 calamars mitjans
  • 4 cullerades de sofregit de tomàquet (o tomàquet triturat o tomàquets de pera)
  • 300 gr de musclus

Com fer la recepta de l´arròs mariner:

  1. Començarem saltejant els calamars, primer les potes i les ales tallades ben petites i tot seguit la resta, tallats a rodanxes, un parell de minuts màxim.
  2. Tot seguit, i aprofitant els sucs que han deixat anar els calamars, fem el sofregit de ceba, a poc a poc, sense pressa, que ens quedi ben confitada.
  3. Mentrestant podem obrir els musclus, fent-los en una paella amb un raig d´oli i, si voleu, una miqueta de vi. Els tapem i en un parell de minuts s´obriran. Quan s´hagin refredat retireu les closques, no les volem per res avui.
  4. Quan el sofregit de ceba estigui apunt hi afegim el tomàquet. Com que ja es cuit només hem de donar-hi un parell de voltes i, tot seguit, incorporar-hi l´arròs per anacarar-lo, o sigui, que s´impregni bé del sofregit.
  5. Mullem amb el brou de peix. Vuit minuts al foc i vuit minuts més al forn
  6. Amb aquest arròs vam obrir una ampolla d´un excel.lent vi de les Rias Baixas, el Cos Pés, d´un celler que adoro tot el que fa: Forjas del Salnés. 100% albariño, és un vi brisat excepcional amb una gran capacitat de guarda.

I també us passo l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *