Aquest és un arròs mariner sense feina amb calamars, musclus i ,naturalment, brou de peix. res més. Bé, un bon sofregit de ceba amb una mica de tomàquet i res més, una petita gran delicia.
Ingredients:
- 250 gr d´arròs bomba del Delta
- 500 ml de brou de peix
- una ceba
- 4 calamars mitjans
- 4 cullerades de sofregit de tomàquet (o tomàquet triturat o tomàquets de pera)
- 300 gr de musclus
Com fer la recepta de l´arròs mariner:
- Començarem saltejant els calamars, primer les potes i les ales tallades ben petites i tot seguit la resta, tallats a rodanxes, un parell de minuts màxim.
- Tot seguit, i aprofitant els sucs que han deixat anar els calamars, fem el sofregit de ceba, a poc a poc, sense pressa, que ens quedi ben confitada.
- Mentrestant podem obrir els musclus, fent-los en una paella amb un raig d´oli i, si voleu, una miqueta de vi. Els tapem i en un parell de minuts s´obriran. Quan s´hagin refredat retireu les closques, no les volem per res avui.
- Quan el sofregit de ceba estigui apunt hi afegim el tomàquet. Com que ja es cuit només hem de donar-hi un parell de voltes i, tot seguit, incorporar-hi l´arròs per anacarar-lo, o sigui, que s´impregni bé del sofregit.
- Mullem amb el brou de peix. Vuit minuts al foc i vuit minuts més al forn
- Amb aquest arròs vam obrir una ampolla d´un excel.lent vi de les Rias Baixas, el Cos Pés, d´un celler que adoro tot el que fa: Forjas del Salnés. 100% albariño, és un vi brisat excepcional amb una gran capacitat de guarda.
I també us passo l´enllaç al nostre canal de youtube per si voleu veure la recepta en vídeo: