Aquest arròs negre amb costella i sípia pot ser sec o melós, fins i tot caldós, l´únic que varia és la quantitat d´arròs utilitzada. 2/3 parts de brou per una d´arròs en el sec, 4/5 en el melós i 6/7 en el caldós. Per la resta, gran arròs, un mar i muntanya fantàstic.
Ingredients:
- 1 costella de porc
- 2 sípies
- 3 dents d´all
- 1 ou (opcional)
- 1 ceba grossa
- 300 gr de tomàquets triturat
- oli d´oliva
- 1´5 litres de brou de peix
- 250 gr d´arròs boma o Perlat de Pals
- 1 bossa de tinta
Com fer arròs negre amb costella i sípia:
- Començarem fent la sipia, tallada a dauets, durant unes deu minuts aprox. Podeu utilitzar-ne dues si no són massa grans, per això ho he posat als ingredients. La retireu i reserveu.
- Al seu lloc marqueu ben marcada la costella, pels quatre costats. No la retireu, ja que hi farem la ceba també.
- I quan estigui, hi afegirem el tomàquet, tallat i pelat. Una mitja hora en total aprox.
- Anacarem l´arròs durant cinc minuts. vaja, l´integrem dins el sofregit a fi que els seus grans quedin ben empapats.
- Tot seguit ja arribem a la part final, mullar-ho amb el brou. Jo vaig fer el que seria una mena d´arròs a la cassola, vaja, meloset, i el tema de les proporcions…a ull, en serio, amb aquest tipus d´arrosso ho faig a ull, sempre que en tingui de sobres per si les mosques me´n falta. Ah, i amb la tinta dissolta.
- Quan estigui a punt ho podeu emplatar acompanyat (o no) d´allioli, especialment si l´heu fet sec o a la cassola.
- Amb aquesta recepta vam obrir un sauvignon blanc de Nova Zelanda, Cloudbay. No es pas gaire dificil de trobar. En qualsevol cas qualsevol altre vi amb el mateix raïm o un bon blanc amb bona acidesa farà el fet.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta. Important per observar el punt del sofregit, va quedar molt bé.
Reblogged this on Celler-Adocse.