L´arròs parellada és un mític arròs tot terreny, un dels plats estrella del restaurant 7 Portes, un veritable mar i muntanya absolutament exquisit que requereix només una mica de paciència. Els ingredients són més o menys els de la recepta original, tot i que jo no hi he posat pollastre, he utilitzat secret en comptes de llom i al sofregit hi vaig afegir albergínia japonesa. El brou pot ser de peix o de pollastre o la meitat de cada.
Ingredients:
- 4 salsitxes de porc
- 150 gr de llom de porc a daus
- una sèpia tallada a daus
- 12 musclus sense closca (aprox!)
- 8 llagostins
- 4 talls de rap
- una albergínia japonesa (opcional)
- 2 tomàquets de pera
- 1 ceba
- 700 ml de brou de peix,
- 300 gr d´arròs bomba
Com fer la recepta de l´arròs parellada:
- Comencem obrint els musclus en una paella amb un raig d´oli, tapats. Els reservem sense closca.
- Tot seguit comencem a marcar les carns, el peix i el marisc, breument ja que acabarem la cocció més endavant amb tot l´arròs. Acabem amb la sípia, on sí que ens hi estarem més estona, uns quinze minuts.
- Fem un sofregit de ceba i posem l´albergínia, tallada, en un colador amb sal.
- Quan tinguem el sofregit de ceba apunt, més o menys en uns vint minuts, hi afegim el pebrot.
- Tot seguit, uns deu minuts més tard, arriba el torn del tomàquet, sense pell ni llavors.
- Un quart d´hora més tard incorporem l´albergínia, i ho deixem coure uns altres quinze minuts.
- Moment d´anacarar l´arròs. Aquí podríem parar la recepta i seguir-la al cap d´unes hores, que no és el nostre cas però.
- Mullem amb el brou de peix i fem la primer meitat de la cocció, entre vuit i deu minuts.
- Recuperem les carns i el peix, mullem amb més brou i ho enfornem, a 200 graus, deu minuts.
- I ja ho tindrem llest.
- Amb aquest plat jo us recomano un bon vi blanc. Segons els vostres gustos podeu optar per un de jove o, tenint en compte que és un arròs molt complert amb molts ingredients diferents, per un que tingui criança. I podeu finalment optar per un vi diferent, personal, amb caracter, fermentat i criat en un tanc de formigó durant un any. Es molt fresc i especial, un monovarietal de malvasia (sec) de la Rioja, un vi amb menys de mil ampolles en la seva anyada 2019 que em té enamorat: amb cos, bona acidesa, mineral i d´un celler petit però amb les idees molt clares, comandat per Bryan McRobert
- I finalment us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta.