Arròs tres delícies

Aquest arròs tres delícies és la versió de la meva mare, o millor dit la versió que va apendre a fer en una mena de curset express de suposada cuina xinesa fa moltíssims anys, tants com més de trenta. Es un arròs super senzill, pràctic, ràpid i fàcil de fer, amb tres ingredients bàsics: truita, pernil dolç i, atenció, la part verda de la ceba tendra. Diria que la versió del “tres delícies” que podeu trobar als restaurants és ,és aviat amb pèsols, i els altres dos ingredients acostumen a ser els que menciono jo. Fa poc els hi vaig fer per primera vegada als meus fills i van flipar. Clar, per cert, que són fans de la salsa de soja, i aquest és l´ingredient definitiu d´aquest plat universal.

Ingredients:

  • 200/240 gr d´arròs blanc
  • 50 gr de pernil dolç
  • quatre ous
  • la part verda d´un manat gran de ceba tendra
  • salsa de soja
  • un gra d´all

 

Com fer la recepta d´arròs tres delícies:

  1. Posem aigua a bullir amb una dent d´all. Incoporem l´arròs quan bulli i deixem coure uns deu minuts aproximadament. Reservem l´arròs després de passar-lo per aigua freda.
  2. Tallem la part verda de la ceba tendra, que ha de tenir bon aspecte, ben ferma, la tallem petita i la saltegem uns minuts fins que sigui cuita.
  3. Tallem el pernil a quadrets o a juliana gruixuda.
  4. Fem una truita de quatre ous a la francesa, però en una paella gran. Volem que ens quedi el més prima possible. Tot seguit la tallem a juliana curta i no gaire gruixuda. Ja tenim els quatre ingredients a punt…
  5. Finalment ho reunim tot plegat en una paella escalfada amb una mica d´oli, ho saltegem amb dues cullerades de salsa de soja
  6. I ho servim. Pot ser perfectament un plat únic per sopar o un segon plat de dinar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *