bacallà a bras

bacallà a bras

El bacallà “a bras”, un clàssic de la gastronomia portuguesa, és a més a més una de les receptes més senzilles i que pot agradar força a tothom, ja que és fa amb patates fregides. Millor fer-la amb bacallà esqueixat però qualsevol part anirà bé.

 

Ingredients:

  • 4 patates mitjanes
  • 4 ous
  • 2 cebes
  • oli d´oliva
  • 1/4 de kilo de bacallà esqueixat
  • julivert
  • olives negres

Com fer la recepta del bacallà a bras:

  1. Pelem i tallem les patates per fer-les fregides, a bastons llargs. Les fregim i les reservem.
  2. Fem un bon sofregit amb les dues cebes fins que ens quedin ben caramelitzades, aproximadament una mitja hora a foc lent.
  3. Mentrestant podem anar picant el julivert i les olives negres i, de pas, assegurar-nos que el bacallà estigui ben dessalat.
  4. Incorporem les patatesa la cassola de la ceba, remenem bé i les acabem de coure.
  5. Moment d´afegir-hi el bacallà, esqueixat, i deixar-lo uns cinc minuts com a màxim amb les patates i la ceba. Ho remenm bé i ho retirem del foc.
  6. Finalment hi afegim els ous batuts que es couran només amb l´escalfor de la cassola. Remenem bé perquè no ens interessa que es quallin, la preparació ha de quedar ben melosa.
  7. Finalment, rectifiquem de sal i pebre, hi afegim el julivert i les olives negres i ho servim.
  8.  Amb aquesta recepta vam beure un excel.lent vi negre aragonès, del celler Bodegas Frontonio, “La tejera”, una garnatxa excepcional, fina, fresca, molt adequada per aquest plat. El bacallà és un dels peixos més versàtils que conec i que millor accepta maridatges amb vins negres, pero òbviament el podeu acompanyar d´un bon vi blanc també.
  9. Finalment us adjuntem el link al nostre canal de Youtube per si voleu beure el vídeo de la recepta…on hi ha una mica més de soroll ambient del que seria desitjable, però bé, la recepta es pot seguir perfectament. Es, de fet, exactament el que us he explicat però en vídeo.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *