Bacallà amb carbassó

Bacallà amb carbassó

Aquesta recepta de bacallà amb carbassó l´he treta d´un dels llibres bàsics de la cuina italiana, “la cuchara de plata”, i és força fidel a l´original. Allà hi posem api al sofregit i la resta, diria que és igual. Una bona opció per ajuntar peix i verdura.

Ingredients:

  • 4 lloms de bacallà d´uns 150 gr
  • 1 carbassó gran
  • 1 ceba
  • 1 llauna de tomàquet triturat petita
  • 2 cullerades de tàperes
  • 100 gr d´olives verdes sense pinyol

Com fer la recepta del bacallà amb carbassó:

  1. Partim de la base que no teniu cap salsa de tomàquet feta. Si fos així, passeu directament al pas del carbassó. En cas contrari, comencem fent un sofregit de ceba durant uns vint minuts.
  2. Tot seguit hi afegim el tomàquet triturat. Queda millor si compreu tomàquets sencers i després els tritureu a casa, però vaja, com vagi millor. El tomàquet el tindrem uns quinze minuts. Poseu-hi un xic de sucre per eliminar l´excessiva acidesa i un xic de sal.
  3. El bacallà podeu fer-lo a la planxa o escaldat amb aigua. En aquest darrer cas el poseu en fred, cobert amb aigua, i quan bulli el retireu i reserveu.
  4. Tot seguit fem el carbassó, saltejat o a la planxa, com vulgueu.
  5. I reunim tots els ingredients a la cassola on hagueu fet el tomàquet: bacallà, carbassó, olives i tàpers, al gust de cadascú. Deixeu fer la xu xup uns cinc minuts i llestos.
  6. Només us queda emplatar-ho.
  7. Amb aquest plat podeu triar qualsevol tipus de vi, és molt versàtil. Blanc seria perfecte, però un negre ben fresc i amb bona acidesa, com aquesta carinyena aragonesa del celler El Escocés Volante, podria ser una excel.lent opció.
  8. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

 

 

Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *