Aquest bacallà amb cigrons guisats és una delicia, molt semblant a la recepta d´aquests llegums amb un dels meus peixos preferits de sempre que trobareu en aquest blog. Canvien uns quants ingredients secundaris, però els principals, els cigrons i el bacallà, són els mateixos.
Ingredients:
- 4 talls de bacallà d´uns 150 gr
- 400 gr de cigrons cuits
- un pebrot vermell
- una ceba vermella
- una cullerada de tàperes
- 4 tires de pell de llimona confitada
- 300 ml de brou de peix
- sal
- una culleradeta de comí en pols
- oli d´oliva extra verge
Com fer la recepta del bacallà amb cigrons:
- Posem a confitar el bacallà en una cassola amb oli d´oliva extra verge, a cobrir. Jo ho faria de dos en dos, sigueu els que sigueu. Quan comencin a sortir bombolletes i veieu que les làmines del peix es comencen a separar, retireu-lo.
- Amb una mica d´aquesta oli comenceu a fer un sofregit de ceba i pebrot. Primer la ceba, uns vint minuts, i tot seguit el pebrot, uns quinze minuts més aprox.
- Incorporem els cigrons amb una culleradeta de comí en pols. Saltegem un parell de minuts.
- Abans de mullar amb el brou de peix hi posem les tires de pell de llimona confitada ben picadetes (també podeu utilitzar llimones confitades, aprox un quart x persona) i les tàperes. El brou, ben calent, i una xup xup d´uns deu minuts màxim, potser una mica més.
- Finalment recuperem el bacallà, posem (si cal) una mica més de brou calent, sobretot per escalfar el bacallà, uns pocs minuts i ho tindrem llest.
- Us adjuntem el link al nostre canal de youtube per si podeu veure el video de la recepta: