Un bon plat vegà i nutritiu, aquest blat sarraí amb verdures és a més a més apte per a celíacs i pot funcionar com a plat únic per a un sopar o com a segon plat, fins i tot primer, per a dinar…o també el podeu utilitzar com a part d´un plat que inclogui altres coses com seitan o tofu.
Ingredients:
- un manat de bledes
- 2 porros grans
- 150 gr de blat sarraí
- sal
- pebre
- mig litre de brou de verdures
- 3 cullerades de xarop de magrana
Com fer la recepta de blat sarraí amb verdures:
- Netegem i tallem els porros. Els sofregim amb un bon raig d´oli durant tres o quatre minuts, no volem que es facin gaire ja que després es couran amb la resta d´ingredients.
- Incorporem les bledes, tallades petites, el blat, el xarop i el brou. Salpebrem, tapem i deixem coure fins que el blat estigui cuit (les bledes ja ho estaran segur). Jo crec que amb quinze minuts n´hi ha prou, és qüestió que ho comproveu una mica abans d´apagar el foc.