Bròcoli amb anxoves i ou dur

Aquest plat de bròcoli amb anxoves i ou dur és una manera molt senzilla, pràctica i vistosa de menjar verdura…amb ou dur en comptes de la tradicional truita, per exemple.

Ingredients:

  • un bròquil bròcoli,
  • 8/12 filets d´anxoves,
  • 2 ous durs
  • 3 dents d´all,
  • un bitxo,
  • oli d´oliva i
  • vinagre de xerès,
  • sal i
  • pebre

Com fer la recepta de bròcoli amb anxoves i ou dur:

  1. Feu el bròquil al vapor, rentat i tallat, deixant-lo al dente.
  2. Daureu els alls amb el bitxo/xili, i fora del foc hi afegiu les anxoves tallades ben petites.
  3. Aquest pas de les anxoves feu-lo només si aquestes són, diguem-ho, normaletes, obones però sense passar-se. Podeu per exemple saltejar el bròcoli amb els alls i el bitxo i optar per utilitzar unes anxoves premium, d´aquelles grosses, del Cantàbric, que valen un ull de la cara però no poden estar més bones…
  4. Piqueu (o no, jo els vaig tallar a quarts) els ous, els barregeu amb la preparació de la paella i cobriu el bròcoli amb tot plegat. Si sou dels que amaniu a sac la verdura us recomano coronar-ho amb unes cullerades d´una vinagreta clàssica, tres parts d´oli per una de vinagre amb un xic de sal i pebre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *