Bròquil amb beixamel

Bròquil amb beixamel

Aquesta recepta de bròquil amb beixamel té principalment una peculiaritat, un detall imprescindible per fer-la diferent i més atractiva del compte: l´estragó fresc. No és fàcil de comprar, però si en trobeu no ho dubteu: el compreu, feu aquesta recepta (i d´altres amb aquesta fantàstica herba que podeu trobar al blog) i la resta la congeleu. A més a més la llet utilitzada és d´ametlla, amb lo qual ens trobem amb una beixamel certament especial.

Ingredients:

  • un bròquil romanesco (o verd)
  • 1/2 manat d´estragó fresc
  • llet d´ametlla
  • 30 gr de mantega
  • 30 gr de farina (del tipus que vulgueu)
  • nou moscada
  • suc de llimona
  • formatge ratllat
  • oli d´oliva
  • sal
  • pebre

Com fer la recepta de bròquil amb beixamel:

  1. Rentem el bròquil, el tallem i el posem en una safata amb paper sulfuritzat ben amanit amb sal, pebre, suc de llimona, oli d´oliva i unes quantes fulles d´estragó fresc picades. Ho enfornem a 185 graus uns trenta minuts aprox. Millor deixar-lo un xic al dente.
  2. Mentrestant prepararem la beixamel, molt especial. Primer fonem la mantega, i tot seguit hi afegim la farina. La mateixa quantitat de cada ingredient. Remenem bé fins que es torri lleugerament, entre tres i cinc minuts a foc lent.
  3. Mullem amb la llet. Quanta? A ull. A mi em va quedar massa espessa, al principi bé però en voler coure-la més la cosa es va espessir excessivament. Si tens més llet, però, això no és cap problema, n´afegeixies més i llestos. I cap al final incorporem les fulles d´estragó fresc ben picades. Li dona una frescor fantàstica.
  4. Més o menys tindrem el bròquil cuit, al dente, quan acabem de fer la beixamel. Ho barregem bé en una safata, cobrim amb formatge ratllat i ho gratinem fins que estigui ben daurat.
  5. I ja només ens queda servir-ho…
  6. Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta…i podreu comprovar com la beixamel, realment, es va espessir en excés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *