Aquesta recepta de bròquil amb beixamel té principalment una peculiaritat, un detall imprescindible per fer-la diferent i més atractiva del compte: l´estragó fresc. No és fàcil de comprar, però si en trobeu no ho dubteu: el compreu, feu aquesta recepta (i d´altres amb aquesta fantàstica herba que podeu trobar al blog) i la resta la congeleu. A més a més la llet utilitzada és d´ametlla, amb lo qual ens trobem amb una beixamel certament especial.
Ingredients:
- un bròquil romanesco (o verd)
- 1/2 manat d´estragó fresc
- llet d´ametlla
- 30 gr de mantega
- 30 gr de farina (del tipus que vulgueu)
- nou moscada
- suc de llimona
- formatge ratllat
- oli d´oliva
- sal
- pebre
Com fer la recepta de bròquil amb beixamel:
- Rentem el bròquil, el tallem i el posem en una safata amb paper sulfuritzat ben amanit amb sal, pebre, suc de llimona, oli d´oliva i unes quantes fulles d´estragó fresc picades. Ho enfornem a 185 graus uns trenta minuts aprox. Millor deixar-lo un xic al dente.
- Mentrestant prepararem la beixamel, molt especial. Primer fonem la mantega, i tot seguit hi afegim la farina. La mateixa quantitat de cada ingredient. Remenem bé fins que es torri lleugerament, entre tres i cinc minuts a foc lent.
- Mullem amb la llet. Quanta? A ull. A mi em va quedar massa espessa, al principi bé però en voler coure-la més la cosa es va espessir excessivament. Si tens més llet, però, això no és cap problema, n´afegeixies més i llestos. I cap al final incorporem les fulles d´estragó fresc ben picades. Li dona una frescor fantàstica.
- Més o menys tindrem el bròquil cuit, al dente, quan acabem de fer la beixamel. Ho barregem bé en una safata, cobrim amb formatge ratllat i ho gratinem fins que estigui ben daurat.
- I ja només ens queda servir-ho…
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta…i podreu comprovar com la beixamel, realment, es va espessir en excés