Aquesta recepta de bulgur amb tomàquet es complementa amb albergínia i un iogurt a la llimona molt especial perquè utilitzem aquest cítric confitat. Estem parlant d´un primer plat o, per què no, d´un bon plat únic on podeu utilitzar aquella salsa de tomàquet que teniu a la nevera i que no sabeu ben bé què fer-ne. O en feu una de nova…
Ingredients:
- 200 gr de bulgur d´espelta (o el que us vingui de gust),
- 2 albergínies
- 1 llauna petita de tomàquet triturat,
- una ceba,
- 1 llimona en conserva
- 1 iogurt,
- fulles de menta fresca,
- sal
- pebre,
- orenga,
- oli d´oliva
Com fer la recepta de bulgur amb tomàquet:
- Talleu les albergínies a rodanxes gruixudes, les salpebreu i unteu amb oli i les feu al forn durant uns 30/40 minuts a 200 graus.
- Mentrestant podeu fer la salsa de tomàquet, si es que necessiteu fer-ho, sofregint primer la ceba i afegint-hi després el tomàquet triturat. 20 minuts llargs a foc lent, mitja horeta a tot estirar i la tindreu llesta.
- També durant aquest temps podeu bullir el bulgur, poca estona, amb cinc o deu minuts n´hi haurà prou.
- Barregeu la salsa amb el bulgur, la (mitja) llimona confitada tallada ben petita, les albergínies tallades a quarts (o com us vingui de gust) i una bona cullerada de iogur, juntament amb les fulles de menta picades.