Bulgur amb tomàquet

Bulgur

Aquesta recepta de bulgur amb tomàquet es complementa amb albergínia i un iogurt a la llimona molt especial perquè utilitzem aquest cítric confitat. Estem parlant d´un primer plat o, per què no, d´un bon plat únic on podeu utilitzar aquella salsa de tomàquet que teniu a la nevera i que no sabeu ben bé què fer-ne. O en feu una de nova…

Ingredients:

  • 200 gr de bulgur d´espelta (o el que us vingui de gust),
  • 2 albergínies
  • 1 llauna petita de tomàquet triturat,
  • una ceba,
  • 1 llimona en conserva
  • 1 iogurt,
  • fulles de menta fresca,
  • sal 
  • pebre,
  • orenga,
  • oli d´oliva

Com fer la recepta de bulgur amb tomàquet:

  1. Talleu les albergínies a rodanxes gruixudes, les salpebreu i unteu amb oli i les feu al forn durant uns 30/40 minuts a 200 graus.
  2. Mentrestant podeu fer la salsa de tomàquet, si es que necessiteu fer-ho, sofregint primer la ceba i afegint-hi després el tomàquet triturat. 20 minuts llargs a foc lent, mitja horeta a tot estirar i la tindreu llesta.
  3. També durant aquest temps podeu bullir el bulgur, poca estona, amb cinc o deu minuts n´hi haurà prou.
  4. Barregeu la salsa amb el bulgur, la (mitja) llimona confitada tallada ben petita, les albergínies tallades a quarts (o com us vingui de gust) i una bona cullerada de iogur, juntament amb les fulles de menta picades.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *