Calamars amb patates

Calamars amb patates

Recepta senzilla i  fàcil d´aplicar, aquesta calamars amb patates són una petota-gran meravella, el típic estofat amb  ceba, el tomàquet i el safrà, a més a més de les patates, el gran secret del plat i, lògicament, dels calamars. Es una recepta del llibre de cuina catalana del Lladonosa, ple de clàssics, de sabiduria, de bon menjar.

Ingredients:

  • 1 kilo de calamars
  • 600 gr de patates
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d´all
  • uns brins de safrà
  • 1 copeta de vi ranci
  • una fulla de llorer
  • una branca de fonoll
  • Brou de peix/aigua

 

  Com fer la recepta de calamars amb patates:

  1. Començarem sofregint els alls en una cassola i reservant-los quan estiguin rossos.
  2. En aquest mateix oli hi tirarem la ceba tallada fina i la cuinem durant uns deu minuts.
  3. Tot seguit, a mig sofregir, afegim els calamars tallats a rodelles.
  4. Quan la ceba estigui rossa, aproximadament uns vint minuts, hi afegim el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors. Remenem bé i deixem coure deu minuts ben bons.
  5. Quan veieu que el sofregit es va concentrant hi tireu les patates, tallades a daus, juntament amb les herbes. Remenem bé i seguim cinc minuts més aquesta cocció.
  6. Mullem amb brou de peix (o aigua si no en teniu), a cobrir,  i ho deixem coure fins que les patates estiguin ben tovetes i el brou s´hagi reduït prou, aproximadament entre vint i trenta minuts, dependrà de com hagueu fet els talls de les patates.
  7. Heu de tenir en compte que a mitja cocció (aprox) hi tirem una picada dels alls fregits i el safrà deixatada amb el vi ranci.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *