Calamars amb patates

Calamars amb patates

Recepta senzilla i  fàcil d´aplicar, aquests calamars amb patates són una petita-gran meravella, el típic estofat amb ceba, tomàquet i safrà, a més a més de les patates, el gran secret del plat i, lògicament, dels calamars. Es una recepta del llibre de cuina catalana del Lladonosa, ple de clàssics, de sabiduria, de bon menjar.

Ingredients:

  • 1 kilo de calamars
  • 600 gr de patates
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 grans d´all
  • uns brins de safrà
  • 1 copeta de vi ranci
  • una fulla de llorer
  • Brou de peix
  • un grapat d´ametlles
  • unes fulles de julivert

 

  Com fer la recepta de calamars amb patates:

  1. Començarem sofregint els alls en una cassola i reservant-los quan estiguin rossos.
  2. En aquest mateix oli hi tirarem la ceba tallada fina i la cuinem durant uns vint minuts.
  3. Quan la ceba estigui rossa hi afegim el tomàquet tallat a daus, sense pell ni llavors. Remenem bé i deixem coure deu minuts ben bons.
  4. Quan veieu que el sofregit es va concentrant hi tireu les patates, tallades a daus, juntament amb les herbes. Remenem bé i seguim cinc minuts més aquesta cocció.
  5. Incorporem llavors els calamars, tallats a rodelles.
  6. Mullem amb brou de peix (o aigua si no en teniu), a cobrir,  i ho deixem coure fins que les patates estiguin ben tovetes i el brou s´hagi reduït prou, aproximadament entre vint i trenta minuts, dependrà de com hagueu fet els talls de les patates. Cap al final hi afegiu la picada d´alls, julivert i ametlles.
  7. Per acompanyar aquest vi nosaltres vam triar un blanc amb barrica de la DO Monterrei, la menys coneguda de les DO´s gallegues, però molt i molt interessant, un vinàs que no us decepcionarà!
  8. I aquí teniu el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *