Recepta de Canelons de bolets – 30 unitats
Els canelons de bolets es poden fer a qualsevol època de l´any, de fet qualsevol recepta de canelons, ja que a casa nostra en mengem tot l´any. Per tant quan pugueu us recomano que utilitzeu bolets frescos i, si no és temporada, doncs n´utilitzeu de congelats, com en aquesta recepta, que queda molt i molt bé.
DIFICULTAT
Baixa
TEMPS TOTAL
40 min
Comensals
25 canelons aprox.
Maridatge
Cava Mirgin Exeo, Alta Alella
Els bolets d´aquesta recepta, ho comentava a la intro, són congelats. Cap problema. Com que l´he feta a mitjans de desembre ja no hi ha tanta varietat de bolets frescos i, a més a més, el preu d´uns i altres és força diferent i, si han d´acabar triturats, la veritat és que jo prefereixo optar pels congelats.
Segueix-nos
Ingredients
Canelons de Bolets
- 800 gr de bolets congelats
- 200 gr de gamba petita congelada
- 3 cebes de figueres
- 2 tomàquets de pera
- 1 litre de llet de coco
- 1 caixa de plaques de canelons
- 2 grans d´all
- pols de bolets i de xile xipotle (opcional)
El Xef recomana…
…si li voleu donar un toc interessant i subtil a la beixamel poseu-hi una o dues culleradetes de pols de bolets. I, al final, jo trobo que el toc picant és definitiu, però això ja va a gustos.
La recepta, pas a pas
Pas 1
Cuineu els bolets saltejant-los, congelats, en una paella calenta. Els reserveu i en aquesta mateixa paella, amb tot l´aroma i restes dels bolets, hi feu un sofregit de ceba, all i tomàquet.
Pas 3
Poseu aigua a bullir per coure la pasta. Tritureu- ho tot amb la termomix o el que tingueu a casa per triturar, ho poseu dins d´una màniga pastissera i quan estigui la pasta cuita l´estireu a sobre d´uns draps. Feu un xurro per a cada làmina. Si no teniu màniga doncs ho feu amb una cullereta, com jo en aquesta ocasió. El xurro no queda tan bé i trigareu una mica més, però bé, us en sortireu!
Pas 4
Enrotlleu els canelons. Feu una beixamel amb llet de coco, o amb llet normal si no us agrada la de coco. Seria una llàstima perquè el toc exòtic és fantàstic. Això sí, us recomano que a la beixamel hi poseu una o dues cullerades de pols de bolets.
Maridatge
Amb aquestas canelons de bolets us recomano un espectacular cava destinat a dies especials o molt especials. Es francament extraordinari, del celler Alta Alella, un Mirgin Exeo del Paratge Qualificat Vallcirera, un cava brut nature d´alta volada!
