Els canelons de bolets es poden fer a qualsevol època de l´any, de fet qualsevol recepta de canelons, ja que a casa nostra en mengem tot l´any. Per tant quan pugueu us recomano que utilitzeu bolets frescos i, si no és temporada, doncs n´utilitzeu de congelats, com en aquesta recepta, que queda molt i molt bé.
Ingredients:
- 800 gr de bolets congelats
- 200 gr de gamba petita congelada
- 3 cebes de figueres
- 2 tomàquets de pera
- 1 litre de llet de coco
- 1 caixa de plaques de canelons
- 2 grans d´all
- pols de bolets i de xile xipotle (opcional)
Com fer la recepta dels canelons de bolets:
Cuineu els bolets saltejant-los, congelats, en una paella calenta. Els reserveu i en aquesta mateixa paella, amb tot l´aroma i restes dels bolets, hi feu un sofregit de ceba, all i tomàquet.
Recupereu els bolets, salpebreu, i ho sofregiu uns minuts tot juntament amb les gambes.
Poseu aigua a bullir per coure la pasta. Tritureu- ho tot amb la termomix o el que tingueu a casa per triturar, ho poseu dins d´una màniga pastissera i quan estigui la pasta cuita l´estireu a sobre d´uns draps. Feu un xurro per a cada làmina. Si no teniu màniga doncs ho feu amb una cullereta, com jo en aquesta ocasió. El xurro no queda tan bé i trigareu una mica més, però bé, us en sortireu!
Enrotlleu els canelons. Feu una beixamel amb llet de coco, o amb llet normal si no us agrada la de coco. Seria una llàstima perquè el toc exòtic és fantàstic. Això sí, us recomano que a la beixamel hi poseu una o dues cullerades de pols de bolets.
Poseu els canelons amb la beixamel en una safata o cassola per anar al forn. Jo no utilitzo formatge ratllat en aquesta recepta i opto per posar-hi un toc picant amb pols de xile xipotle. Els enforneu uns minuts i llestos, una canelons boooníssims!
Amb aquestas canelons de bolets us recomano un espectacular cava destinat a dies especials o molt especials. Es francament extraordinari, del celler Alta Alella, un Mirgin Exeo del Paratge Qualificat Vallcirera, un cava brut nature d´alta volada!